Doğru kadro iyi oyun

Trabzonspor Avrupa ve ligdeki maçlarda oynadığı toplam futbolun en iyisini Kayserispor maçının ilk yarısında ortaya koydu.

Bosingwa, Aykut, Mustafa ve Olcan dörtlüsü bugüne kadarki ve muhtemelen elindeki kadroya göre bundan sonra da sahaya çıkarabileceği en iyi savunma dörtlüsü.

Yusuf sol ayakla sağda oynayıp, hem rakibe ters gelen hem de savunmaya yardım eden futbolu ile Trabzonspor’a faydalı oluyor.

Adrıan ve Malouda ikilisi iyi anlaşıyorlar.  Ama ne hikmetse Malouda, Kayseri maçının ilk yarısında ağırlıgını ortaya bir türlü koyamadı.

Israrla söylüyorum. 30 tane gol atsa da Henrique takıma oyun olarak katkıda bulunup rahatlatacak bir santrfor tipi değil.  Kayseri maçının ilk yarısında Trabzonspor’un başarılı ve baskılı oyununu neticelendirememesinin tek sorumlusu bence santrforsuzluktu.  Kısaca, ligin zorlu deplasmanında Trabzonspor ilk defa daha rahat oynayan ve pozisyon arayan bir ilk yarı oynadı.

İstekli oyun ikinci yarıda devam etti. Ve ilk defa taraftarın her maçta sevindiği 61’inci dakikada Adrian kendisine yakışan bir pasla Henrique’ye golü attırdı. Henrique de golü atıp yerini Kadir’e bıraktı.

İki takım da çok hızlı olmayan ama mücadeleyi de bırakmayan oyun yapıları ile maça devam etti. Yusuf ve Adrian, Trabzonspor’un hücum gücü olarak gözükmesine rağmen, Malouda 80’inci dakikaya kadar oyunda etkisizdi.

Mustafa Akçay ilk defa doğruya çok yakın bir kadro kurdu. Akçay’ın ne olursa olsun bu kadroda ısrar etmesi gerek.

Mustafa Akçay’a abisi olarak söylüyorum.. Kimseden çekinme, bu kadro ve Yusuf gibi gençlerde ısrar et kazanacaksın ve her türlü destek benden.

Sonuç ne olursa olsun bu kadronun Trabzonspor’u iyi günlere daha sonra da başarılı günlere getireceğini düşünüyorum. Bu sene için Trabzonspor açısından çok kötümser düşünen biri olarak bunları yazıyorum.  Mustafa Akçay’ın mutlaka santrfor eksiğini gidermesi gerek. Durumunu tam bilmiyorum ama Batuhan’ı en yakın zamanda hazırlamalı.