Doğu Türkistan’ın feryadına kulak veren sadece Türkiye var

Çin; tüm insan hak ve özgürlükleri anlayışını çiğneyerek, Uygur Türklerine uyguladığı devlet politikasıyla, dünyanın hiçe sayılmasının örneğini göstermektedir. İslam karşıtı tutumuyla, koca bir coğrafyanın kadim unsuru olan Müslüman Uygurlar, dini vecibelerini yerine getirme konusundadevlet terörüyle karşı karşıyalar. 

Ramazan geldiğinde daha da azgınlaşan yönetim, oruç tutma, namaza gitme, oruç sırasında çalışmayana şiddet uygulamakta.

Sakal, başörtüsü, namaz, oruç yasak! 1949 yılından itibaren Uygurlar Çin Devletinin baskıcı politikalarıyla ezilmekte ve yok edilmektedir. Hatta Uygur Türklerinin içerisinde gençlere yönelik uyuşturucu bağımlılığı politikası bile, “Pekin’in ince ayarıyla gerçekleşiyor” yorumları da vardır.

Doğu Türkistanlı Müslümanların, her fırsatta hak ve özgürlük talep etmesini ise terör literatürüyle süsleyen Çin, ateist-komünist ahlakıyla meseleyiyok etme siyasetini benimsemiş durumda. Çin; Uygurları hep kendine tehdit olarak görüyor, İslam’ı ise korkulu rüya olarak anlatıyor.

Böyle bir durumda, Uygurların sesine kulak veren ADİL DÜNYA da yok gibi.

ABD gibi esas küresel güç, bu konuyu hep gündemde tutar ama zamanını bekler ve sadece kendi işine yaradığını anladığında işe koyar. Avrupa zaten, biraz ABD’nin biraz da kendi bölgesel menfaatleriyle bakar olaya. İnsan hakları meselesine jeopolitik ve eko-stratejik menfaatlerinin beklentisi istikametinde ayarını belirler. Ortada bunca vahşi vaka söz konusuyken dilleri, kulakları, gözleri hep bağlıdır.

Rusya; insan haklarının ne demek olduğunu pek anlamaz, anlasa bile ÇİN’e laf söylemez. Çünkü büyük satranç oyunundaki kankasıdır Çin.

İran; isminde her ne kadar İslam olmuş olsa bile, sadece mezhepsel olarak olaya bakar. Ve baktığında bile kendi menfaatini tehdit görürse, gözlerinin olmamasını tercih eder. Arap coğrafyasında yönetimlerin durumu düşündürücü! Uzun yıllardır İngilizlerin, zaman zaman Fransızların, sık sıkYahudilerin, küresel çapta Amerika’nın oyunlarının icraatında rol üstlenir, görüntüsünü vermekte halen.

Bir tek TÜRKİYE... Bakın bu tabloya sadece Türkiye var... Tayland’da rehine durumunda kalan, aylardır çile çeken Uygurlar dâhil, bu duruma sahip çıkan sadece Türkiye var.

Kimse bana devlet dersleri vermesin. Konuşunca herkes “derin devlet” geleneğinden bahseder ama bir duruş sergilemek gerektiğinde, sadece Türkiye var...

Şimdi bu durumda, Türkiye’nin kimleri ve neden rahatsız ettiğini anlamayanlar kaldıysa pes doğrusu...!

Yine asil duruşu, Cumhur’un Başkanı gösterecek. Yine o gidecek, mazlumun feryadına yetişmeye.

Uygurlar için ÇİN’e gidiyor Cumhurbaşkanımız. Bu ADAMdanERDOĞAN’dan ALLAH razı olsun... Allah’ın yer yüzünde görmek istediklerine göre hayatını dizayn ettiği için, tefekkürü yaşadığı ve yaşattığı için...