Doktor arıdan gelen sağlık

Bilim çeşitli hastalıklara karşı aradığı iksiri arı ürünlerinde buldu. Bal, arı sütü, arı poleni ve propolis, kanserden diyabete, ülserden anemiye ve enfeksiyonlara karşı en doğal koruyucu.

Arının binlerce çiçekten topladığı nektarlardan elde ederek ürettiği bal doğanın bize sunduğu en mucizevi besin. İçeriğindeki antibakteriyel ve antioksidan özellikleriyle bağışıklık sisteminin direncini artıran bal, pek çok hastalığın tedavisinde ilaç gibi etki gösteriyor. Ancak arı ürünlerini balla sınırlandırmamak gerek. Bilim dünyasının arı ürünleriyle ilgili uzun yıllar boyu sürdürdüğü çalışmalar bizi farklı iksirlerle tanıştırdı. Bu iksirlerin başında işçi arıların ürettiği ana arıyı besleyen besin içeriği daha yüksek olan arı sütü geliyor. Arıların beslenmesinde kaliteli protein kaynağı olan arı poleni ile antioksidanlardan fenolik maddeler bakımından zengin ve aromatik asitler, aminoasitler, şeker, vitamin ve minerallerin bulunduğu propolis ise kanserden, diyabete, anemiden, zihin problemlerine, ülserden viral hastalıklara kadar pek çok soruna doğal çözüm oluyor. İşte arı ürünleriyle hazırlanan bazı sağlık iksirleri ve potansiyel yararları.

YORGUNLUĞU GİDERİR KANSIZLIĞI ÖNLER

-Arı sütü-bal karışımı: Güçlü yaşlanmaya karşı etkili arı sütü vücutta hücre onarıcı ve gençleştirici etkilere sahiptir. Yorgunluk gidericidir. Arı sütü ve bal bağışıklık sistemini bakteriyel ve viral hastalıklara karşı uyarır. Ciltte hücre onarıcı ve genç-leştirici özelliğe sahip arı sütü; ciltteki kırışıklıklara karşı etkilidir. -Arı sütü-bal-propolis karışımı: Üst solunum yolları ve orta kulak enfeksiyonlarının tedavisinde etkilidir. Hastalık sonrası halsizliğin ve yorgunluğun giderilmesinde kullanılmalıdır. Propolis ayrıca birçok hastalığa karşı koruyucu doğal bir savunma yöntemidir. -Arı sütü-bal-polen karışımı: Metabolizmayı düzenleyici etkileri olan polenin yapısında proteinden karbonhidrata, lif ve yağlardan vitaminlere birçok antioksidan mevcuttur. Polen; büyümeyi hızlandırır, yorgunluğu giderir, kansızlığı önler. -Arı sütü-bal-polen-propolis karışımı: Yüksek antioksidan potansiyeline sahiptir. Vücut sağlığı üzerinde yararlı etki gösteren arı sütü-bal-polen-propolis karışımı genel sağlığın korunmasında etkin rol alır, sağlıklı ve zinde bir yaşam için ideal bir destek ürünüdür. Bal ve propolis içerisinde bulunan flavonoidler mide mukozasında koruyucu etki göstererek ülserasyonu önlemeye yardımcı olur. Mide asit salınımını baskılar ve mide ülseri oluşumunu engeller.