Dolarýný satan kurtuluyor

Pazar gecesi yapýlan finansal saldýrýnýn ardýndan güçlü ekonomiye sahip olan Türkiye, önlemlerini aldý ve yoluna da kararlýlýkla devam ediyor.. Ýki gündür döviz bürolarýnýn önünde uzun kuyruklar var.. Bu kadar yüksek fiyatý gördükten sonra herkes elindeki dolarý TL’ye çevirme yarýþýna girmiþ durumda.. Bu döngü ayný zamanda dolarýn düþüþünü de hýzlandýran bir etki yapýyor.. Yani satýþ bu hýzla devam ederse düþüþ de o denli hýzlý olacak.. Erken davranan kazançlý çýkar, söylemiþ olayým..

    

Madem Amerikan malý telefon kullanmayacaðýz o zaman çalýþalým

Baþkan Erdoðan, Amerikan mallarýna, markalarýna mahkum olmadýðýmýzý söyledi..   En sembolik örneði ise cep telefonundan verdi.. Þimdi eðri oturalým doðru konuþalým.. Tanesine 1.000 dolardan fazla para ödediðimiz Amerikan ya da Kore malý telefonlarýn yerine bir yerli alternatifimiz var mý?.. Bence yok.. Vestel’in bu anlamda yýllardýr üzerine yatýrým yaptýðý bir akýllý telefonu var.. Venüs.. Peki, kullanýcýlar neden çok çok daha fazla para ödeyerek Samsung ya da Apple’ý tercih ediyor da Venüs’ü etmiyor?. Ýþte buna Vestel’in ve patronu Ahmet Nazif Zorlu’nun kafa yormasý lazým. Madem en güçlü yerli akýllý telefona sahip Vestel, bunu açýk bir alternatife dönüþtürmenin yollarýný da bulmalý.. 

 

Edremit Belediyesi ne yapmak nereye varmak istemektedir?

Barbaros Þansal denilen meczubu hatýrlýyor musunuz?.. Hani“..bokunda boðul Türkiye..” deyip, çekip gitmiþti.. Bakýn iþin hukuki tarafýyla hiç ilgilenmiyorum. Hatta bu tür saldýrgan tavýrlarýyla dikkat çekmeye çalýþan kaybetmiþlere en güçlü tepkinin hukuki yaptýrýmdan çok dýþlanmýþlýkla verilmesi gerektiðine inananlardaným.. Müebbet hapisten daha beterdir.. Barbaros Þansal’ýn yaþadýðý da tam olarak bu.. Kendi mahallesi olarak gördüðü çevrelerin bile sahip çýkmadýðý bir ruh hastasýna dönüþtü.. Þimdi bu hasta, Edremit Belediyesi’nin tertiplediði bir kitap fuarýna katýlýyormuþ.. Ne söylesem yanlýþ anlaþýlacak.. O yüzden hiç doðru kelimeyi aramakla vakit kaybetmeyeceðim.. Bu adamýn bu etkinliðe davet edilmesi açýk bir provokasyondur.. Nokta.. Amaçlanan ne bilmiyorum ama sonuçlarýndan endiþe duyuyorum.. Bunu saklamayacaðým.. Asla temenni etmiyorum ama tahmin edebiliyorum.. Edremit Belediye Baþkaný, 2019 Mart seçimlerinde daha iyi bir yerden aday olabilmek için kendi PR’ýný yapmaya çalýþýyorsa da söyleyeyim.. ‘Bokunda boðul Türkiye’ lafýna sahip çýkabilecek, onu ‘eleþtiri’ gibi görebilecek, ‘ama haketmedik mi?’ diyebilecek bir tek CHP’li bile yoktur.. Genel merkeze þirin görünmek gibi bir niyeti varsa haberi olsun… 

   

Amerikan týraþý deðil asýl Osmanlý týraþýdýr o

Bazý berberler, tepki olarak ‘Amerikan týraþý yapmýyoruz’ diye kampanya baþlatmýþlar.. Ýþin saçmalýðýný sona sakladým. Önce adý ‘Amerikan’ olan saç týraþý ile ilgili bugünkü berberlerin de bilmediði bir gerçeði açýklamak istiyorum. Söz konusu týraþýn aslý ‘Alabros’tur.. ‘Brosse’ Fransýzca ‘fýrça’ demek.. (à la brosse) Vaktiyle ‘pehlivan týraþý’ da denirmiþ.. Sonra kabadayýlar da saçlarý böyle kesilsin istemiþler, öylece yerleþmiþ… Nasýl olduysa 80’lerde bir anda adý ‘Amerikan týraþý’na döndü.. Þimdi bazý berberler, ‘ama Alabros ile Amerikan týraþý arasýnda þöyle þöyle farklar var’ diyecek.. Zahmet etmesinler.. Aynýsýný biz Rus salatasýnda da yaþadýk.. Hâlâ ne olduðunu bilmediðim o farklar yüzünden garnitürle mayonezin karýþýmýna artýk Amerikan salatasý diyorlar.. Gelelim saçmalama eþiðine.. ‘Artýk Amerikan týraþý yapmýyoruz’ diye kampanya yapan berberler, bu kampanyalarýný Amerikan malý telefonlarýyla belgeleyip, Amerika merkezli sosyal paylaþým platformlarýnda duyuruyorlar.. Daha ne olsun!..