Döner yiyerek zayýflayýn

Ýþ temposu nedeniyle fast food’a yönelenler kilodan þikayet etse de,  geleneksel yiyeceklerimizden döner uygun koþullarda yapýlýrsa zayýflamaya yardýmcý olabilir.

Çalýþan insanlar için saðlýklý beslenmek, hem zaman kýsýtlýlýðý hem de çevredeki restoran seçenekleri nedeniyle zor olabiliyor. Tüm iþyerlerinde yemekhane olmamasý personeli fast food beslenmeye yöneltiyor.  Öðrenciler de okul çýkýþý genellikle çabuk bulduðu yemekleri tüketmek istiyor. Türk halkýnýn geleneksel yiyeceklerinden döner de en güzel örneklerden biri. Kýrmýzý veya beyaz et tüketimine destek olan döner yaralarýn hýzlý kapanmasý, hücre yenilenmesi, unutkanlýðý önlemek gibi olumlu etkileri bulunuyor.

Bol salata ve ayranla tüketilmeli

Döner eti iyi piþmiþ ama yanmamýþ, az yaðlý ve de 1 porsiyonda 150 gramý geçmeden servis edildiðinde hem saðlýklý hem de kilo vermeye yardýmcýdýr. Döner yerken pita ekmeðe sandviç veya tabakta porsiyon olarak tercih etmek önemlidir. Ayrýca yanýnda bol domates, biber veya kuru soðan ile servis edilmelidir. Ayran dýþýnda baþka hiçbir içecek ile tüketilmemelidir. Eðer döner yemeyi tercih ettiðiniz gün olursa diðer öðünleri aþaðýdaki gibi planlamanýzý tavsiye ederim. Dönerli diyetimi 20-45 yaþ grubu eriþkinler uygularsa haftada en az 700 - 1000 g. kilo vereceklerdir.

EKMEK ARASI DÝYET

Kahvaltý

- 1 adet haþlanmýþ yumurta

- 1 dilim peynir

- 1 dilim çavdar ekmeði

- Bol domates, salatalýk ve taze nane

ÖÐLE

- 1 adet pita ekmeðine hazýrlanmýþ tavuk veya kýrmýzý et döner

- 1 su bardaðý ayran

- Az yaðlý çoban salata

ÝKÝNDÝ

- 1 çay bardaðý kuru meyve ve kuru yemiþ karýþýmý (kuru dut, kuru erik, kuru kayýsý, kuru üzüm, badem, fýndýk ve ceviz)

AKÞAM

- 1 tabak zeytinyaðlý sebze yemeði

- 1 ince dilim çavdar ekmeði

- Bol salata (az yaðlý)

ARA

- 1 orta boy meyve