Sizi Döner Plus ile tanýþtýrayým. Henüz yeni bir marka, döneri þahane. Eðer uzun vadede bugün yaptýklarý dönerin lezzetini korurlarsa Ýstanbul’da parmakla gösterilir bir dönerci olur.
Geçen hafta yazdýðým ‘iyi döner’ hakkýndaki yazý, bugüne kadar hiç almadýðým kadar mail almama neden oldu. Bu mail bombardýmaný milletçe döneri ne kadar çok sevdiðimizi bir defa daha gösterdi. Okuyucularýn kimi “Kötü dönerden býktýk” dedi, kimi de iyi döner adreslerini paylaþtý benimle. Kayseri, Konya, Edirne ve tabii Bursa’dan iyi döner önerileri geldi. Her birine sözüm olsun, bir gün mutlaka gelip o dönerleri deneyeceðim.
Geçen hafta dönerin itibarýný kurtarayým derken benim itibarým güme gidiyordu. Yazýmda Döner Plus yerine Döner Stop yazarak bir kelime hatasý yaptým ve böylelikle kýyma döner yapan bir mekaný döner tutkunlarýna önermiþ oldum. Þimdi yazýda ismi geçecekken klavyemin gazabýna uðrayan Ýstanbul’un en iyi döner adreslerinden birini sizlerle tanýþtýrmak istiyorum.
DÖNER ÝÇÝN ÖZEL ET
Döner Plus, henüz yepyeni bir marka. Otomotiv sektöründen iki sanayici kardeþ Leon ve Miþel Kalma çocuklarýve gýda iþini iyi bilen bir arkadaþlarý Ýlhan Akyýldýz’la birlikte uzun zamandýr hayalleri olan döner iþini Döner Plus markasý ile hayata geçirmiþler. Dönerin Türkiye için önemli bir sembol olduðunu ama hak ettiði yerde olmadýðýný düþünüyorlar. Ýyi döner yapmak için de bu iþe girmiþler. Çok da iyi etmiþler çünkü gerçekten dönerleri olaðanüstü. Trakya kuzusu ve tranç dana olarak adlandýrýlan dananýn arka butlarý döner haline gelmeden önce kendilerine ait özel bir marinede iki gün dinlenmekte. Saðlýk kriterleri en üst seviyede bir üretimle hazýrlanan etler Niþantaþý’ndaki iki þube ve Acýbadem’de servise sunuluyor. Serviste dönere çubuk turþu, Susurluk ayraný, humus, beðendi ve yine kendi üretimleri olan tandýr ekmeði eþlik ediyor ki bu tandýr ekmeði benim için döner kadar önemli. Önerim Döner Plus’ta döneri soslatmadan bu þahane tandýr ekmeði ile sade yemeniz. Çünkü etin lezzeti çok iyi. Onu sosla gölgelememek gerek. Tatlý severler Antep’ten gelen baklava ve Adabazarý’ndan gelen kabakla hazýrladýklarý kabak tatlýsýný da her an hazýr bulabilir. Miþel Kalma üç ortak ortaya çýkardýklarý Döner Plus markasý için çok emek verdiklerini söylüyor. Onlar gerçek bir döner tutkunu üç arkadaþ. Miþel bey “Ýtalyanlarýn pizzasý varsa bizim de dönerimiz var, az olsun özel olsun. Zincir lokanta istemiyoruz ama yurt dýþý kesinlikle hedefimiz” diyor. Bence mutlaka yurt dýþý hedeflerini gerçekleþtirmeleri gerekiyor. Böylelikle dünyaya döner diye yediklerinin döner olmadýðýný da göstermiþ olurlar. Yollarý açýk olsun.
Döner Plus, dönerin Türkiye için bir sembol olduðunu ama hak ettiði yerde olmadýðýný düþünüyor.
Gastronomi dünyasý buluþtu
Sirha Ýstanbul, otelcilik ve yiyecek, içecek profesyonellerini 24-26 Kasým 2016 tarihlerinde Ýstanbul Kongre Merkezi’nde aðýrlayacak. Etkinliðe katýlanlar, Anadolu’dan Peru’ya uzanan bir gastronomi festivaline de tanýk olacaklar. Fuar, gýda ürünlerinden mutfak ekipmanlarýna, pasta ve fýrýncýlýk ürün ve ekipmanlarýndan mobilya, sofra üstü takýmlarý, tekstil, hijyen ve teknoloji alanýnda geniþ bir yelpazede 450 katýlýmcý ve marka standlarý dolduracak. Sirha Ýstanbul’da bu yýl otel, restoran sahiplerinden yöneticilerine, pasta þefleri, F&B müdürleri, satýn alma müdürleri, barmen ve baristalara kadar 13 binden fazla sektör profesyonelini bir araya getirmeyi amaçlanýyor. Yöresel ve uluslararasý tatlar Sirha Ýstanbul’ýn bu yýlki konuðu Peru mutfaðý. Madrid’in ünlü restoraný KENA’nýn Perulu þefi Luis Arevalo özel sunumuyla Peru ürünleri ile mutfakta nasýl fark yaratýlacaðýnýn sýrlarýný paylaþacak. Bir önemli konu ise Anadolu Lezzet Envanteri projesinin standý. Anadolu’nun kaybolmaya yüz tutmuþ, birbirinden deðerli ürünleri sergileyen bu standý mutlaka gezin. Üstelik bu yýl bu nadide ürünlerle hazýrlayacaklarý mönülerden, üreticiler ile yapýlacak söyleþilere kadar birçok etkinlik Anadolu Lezzet Envanteri projesiyle ziyaretçilere sunulacak. Fuar tarihini ajandanýza not edin.
OKUYUCULARDAN DÖNERCÝ ÖNERÝLERÝ
Deniz Þahin: Aspava/Ankara Burak Yüksel: Evin Döner/Erciyes Ferah Üstünel: Mutlu Döner/Ankara Zeynep Özcan: Çiya/Kadýköy Fulya Pýnar/ Uludað Kebapçýsý/Florya Ali Çiftçi: Hacý Baba/Erzurum Halil Þahin: Þadýrvan/Adana