Dönere devam!

Sizi Döner Plus ile tanıştırayım. Henüz yeni bir marka, döneri şahane. Eğer uzun vadede bugün yaptıkları dönerin lezzetini korurlarsa İstanbul’da parmakla gösterilir bir dönerci olur.

Geçen hafta yazdığım ‘iyi döner’ hakkındaki yazı, bugüne kadar hiç almadığım kadar mail almama neden oldu. Bu mail bombardımanı milletçe döneri ne kadar çok sevdiğimizi bir defa daha gösterdi. Okuyucuların kimi “Kötü dönerden bıktık” dedi, kimi de iyi döner adreslerini paylaştı benimle. Kayseri, Konya, Edirne ve tabii Bursa’dan iyi döner önerileri geldi. Her birine sözüm olsun, bir gün mutlaka gelip o dönerleri deneyeceğim.

Geçen hafta dönerin itibarını kurtarayım derken benim itibarım güme gidiyordu. Yazımda Döner Plus yerine Döner Stop yazarak bir kelime hatası yaptım ve böylelikle kıyma döner yapan bir mekanı döner tutkunlarına önermiş oldum. Şimdi yazıda ismi geçecekken klavyemin gazabına uğrayan İstanbul’un en iyi döner adreslerinden birini sizlerle tanıştırmak istiyorum.

DÖNER İÇİN ÖZEL ET

Döner Plus, henüz yepyeni bir marka. Otomotiv sektöründen iki sanayici kardeş Leon ve Mişel Kalma çocuklarıve gıda işini iyi bilen bir arkadaşları İlhan Akyıldız’la birlikte uzun zamandır hayalleri olan döner işini Döner Plus markası ile hayata geçirmişler. Dönerin Türkiye için önemli bir sembol olduğunu ama hak ettiği yerde olmadığını düşünüyorlar. İyi döner yapmak için de bu işe girmişler. Çok da iyi etmişler çünkü gerçekten dönerleri olağanüstü. Trakya kuzusu ve tranç dana olarak adlandırılan dananın arka butları döner haline gelmeden önce kendilerine ait özel bir marinede iki gün dinlenmekte. Sağlık kriterleri en üst seviyede bir üretimle hazırlanan etler Nişantaşı’ndaki iki şube ve Acıbadem’de servise sunuluyor. Serviste dönere çubuk turşu, Susurluk ayranı, humus, beğendi ve yine kendi üretimleri olan tandır ekmeği eşlik ediyor ki bu tandır ekmeği benim için döner kadar önemli. Önerim Döner Plus’ta döneri soslatmadan bu şahane tandır ekmeği ile sade yemeniz. Çünkü etin lezzeti çok iyi. Onu sosla gölgelememek gerek. Tatlı severler Antep’ten gelen baklava ve Adabazarı’ndan gelen kabakla hazırladıkları kabak tatlısını da her an hazır bulabilir. Mişel Kalma üç ortak ortaya çıkardıkları Döner Plus markası için çok emek verdiklerini söylüyor. Onlar gerçek bir döner tutkunu üç arkadaş. Mişel bey “İtalyanların pizzası varsa bizim de dönerimiz var, az olsun özel olsun. Zincir lokanta istemiyoruz ama yurt dışı kesinlikle hedefimiz” diyor. Bence mutlaka yurt dışı hedeflerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Böylelikle dünyaya döner diye yediklerinin döner olmadığını da göstermiş olurlar. Yolları açık olsun.

Döner Plus, dönerin Türkiye için bir sembol olduğunu ama hak ettiği yerde olmadığını düşünüyor.

Gastronomi dünyası buluştu

Sirha İstanbul, otelcilik ve yiyecek, içecek profesyonellerini 24-26 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde ağırlayacak. Etkinliğe katılanlar, Anadolu’dan Peru’ya uzanan bir gastronomi festivaline de tanık olacaklar. Fuar, gıda ürünlerinden mutfak ekipmanlarına, pasta ve fırıncılık ürün ve ekipmanlarından mobilya, sofra üstü takımları, tekstil, hijyen ve teknoloji alanında geniş bir yelpazede 450 katılımcı ve marka standları dolduracak. Sirha İstanbul’da bu yıl otel, restoran sahiplerinden yöneticilerine, pasta şefleri, F&B müdürleri, satın alma müdürleri, barmen ve baristalara kadar 13 binden fazla sektör profesyonelini bir araya getirmeyi amaçlanıyor. Yöresel ve uluslararası tatlar Sirha İstanbul’ın bu yılki konuğu Peru mutfağı. Madrid’in ünlü restoranı KENA’nın Perulu şefi Luis Arevalo özel sunumuyla Peru ürünleri ile mutfakta nasıl fark yaratılacağının sırlarını paylaşacak. Bir önemli konu ise Anadolu Lezzet Envanteri projesinin standı. Anadolu’nun kaybolmaya yüz tutmuş, birbirinden değerli ürünleri sergileyen bu standı mutlaka gezin. Üstelik bu yıl bu nadide ürünlerle hazırlayacakları mönülerden, üreticiler ile yapılacak söyleşilere kadar birçok etkinlik Anadolu Lezzet Envanteri projesiyle ziyaretçilere sunulacak. Fuar tarihini ajandanıza not edin.          

OKUYUCULARDAN DÖNERCİ ÖNERİLERİ

Deniz Şahin: Aspava/Ankara Burak Yüksel: Evin Döner/Erciyes Ferah Üstünel: Mutlu Döner/Ankara Zeynep Özcan: Çiya/Kadıköy Fulya Pınar/ Uludağ Kebapçısı/Florya Ali Çiftçi: Hacı Baba/Erzurum Halil Şahin: Şadırvan/Adana