Dördüncülük başarı mı?

Yetkililerin bol keseden konuştukları ve taraftara pompaladıkları “Lig dördüncülüğü” Trabzonspor’a gelir mi?

Bir bakalım olur mu?

Ayrıca “Dördüncü olsa ne ifade eder?” fikrimi de yazayım.

1) Trabzonspor oynadığı futbolla asla dördüncülüğü hak etmiyor. Bu sezon yanlış transferler yapılmış, Trabzonspor inanılmaz şekilde borçlandırılmıştır.

Peki yapılan transferlerin hepsi mi yanlıştır?

Tabi ki değil. Evet hepsine ederinden fazla transfer parası verilmiştir ama asla hepsi yanlıştır diyemem. Trabzonspor’un ilerde faydalanacağı değerde futbolcu kardeşlerimiz var hatta şu anda onların sayesinde ayakta duruyoruz.

2) Trabzonspor transfer yanlışının daha büyüğünü teknik direktör seçimlerinde yapmıştır. Doğru seçimler yapmış olsaydı zaten futbolcu transferinde bu kadar facia yaşamazdı. Halilhodzic hatasından daha büyüğü Ersun Yanal hatasıdır. İşin tehlikeli yanı ise bunun hata olduğunun bütün uyarılarımıza rağmen hala anlaşılmamış olmasıdır! Korkum odur ki; teknik direktör tahribatı Trabzonspor’da hala önlenememiştir. Bu yönetim olduğu sürece önlenemeyeceği de artık neredeyse kesin gibidir.

3) Şimdi bu ekip Trabzonspor’u dördüncü yapabilir mi?

Futbolcular, teknik direktörlerinin yanlış taktiklerine uymaz, kendi kimliklerini ortaya koymaya çalışırlarsa kalan maçlara bakılırsa ihtimal dahilindedir.

Ama dediğim gibi püf nokta Ersun Yanal’ın dediklerine uyup, uymamaktır. Diğer konu ise, dördüncü olsa ne olur? 200 milyon harca, dördüncülüğü camiaya birincilikmiş gibi pompala!

Bence bu sezon camia olarak bütün acıları çekmeli ve ders çıkarmalıyız ki, geleceğimiz aydınlık olsun.

Açlık çekmeyen elindekinin kıymetini bilemez... İşte Trabzonspor’un şu anki durumu budur.

Bu durumdan ders çıkaramazsak ileride Trabzonspor diye bir şey kalmayacaktır.