Drogba, Emenike, PFDK

Uzun bir başlık oldu ama galiba zorunlu idi, açmaya gayret edeceğim. Galatasaray’ı, koyu bir fenerbahçeli olarak en içten hislerimle kutluyorum, ekran karşısında gol sonrası dakikalar bitmeyecek gibi geldi.

Golü bir düşünün, o korkunç sahada yaşanan mücadelede, maçın sonuna doğru, yorgunluğun adeta tavan yaptığı bir anda, iki yıldız futbolcu sahneye çıktı, Drogba harika bir kafa pası verdi, Sneijder de tekniğini konuşturdu ve Galatasaray Juventus gibi bir dünya devini devirdi.

Hep inanmışımdır, iyi futbol iyi futbolcu ile oynanır, iyi sonuçlar da yıldızlarla alınır.

Fenerbahçe, Galatasaray gibi takımlar için de iyi, gerçekten iyi futbolcular transfer etmek, yönetimlerin ufkunun kriteridir.

Galatasaray Drogba ve Sneijder’i, biz ise Emenike ve Webo’yu aldık.

Drogba ve Sneijder ile Emenike ve Webo arasındaki kalite farkı ortada.

Ama bu isimler futbolcu, onların bir sevabı ya da günahı yok.

Ortada daha bariz olan kalite farkı, bu isimleri tercih eden, transfer eden yöneticilerin kalite ve ufuk farkıdır.

Ligdeki puan farkına bakmayın, daha doğrusu liglere kafayı takmayın, önemli olan, hem Fenerbahçe, hem Galatasaray için Avrupa başarılarıdır, gerisi hikayedir, Lig şampiyonlukları Avrupa’ya çıkabilmek için sadece bir tramplendir ve işte o kadardır.

Biz de, Fenerbahçe olarak, yöneticilerimizin engin ufukları, tiynetleri sayesinde, Avrupa ile sonuçlanamayacak şampiyonluklar peşindeyiz, tebrik ediyorum.

Galatasaray yöneticilerinde aynı kıskandığım ufku Mancini ile çalışma iradelerinde de görüyorum.

Yazıyı noktalamadan Federasyon ve PFDK ile de bir, iki şey söylemek istiyorum.

TFF, Drogba ve Eboue’yi Mandela’ya (Madiba) teşekkür eden, siyah afrikalılar olarak minnetlerini sunan bir tişört için PFDK’ya sevketmiş.

Bu mesele TFF için gerçekten çok ayıp, utanç verici bir konu zira anlaşılan bu TFF zevatı siyahi afrikalılar için Mandela’nın önemini anlayamamış.

Lütfen kimse bana yasalar, yönetmelikler böyle buyuruyor demesin, adam gibi yönetici bu konularda, kişisel ikbal riski dahi alarak, esneklik gösterebilen yöneticidir.

Daha da gırgırı, basından okudum, PFDK’nın vereceği ceza da önceden (???) belli imiş, ihtar verip, bir daha izinsiz böyle şeyler yapmayın diyeceklermiş.

Beyler, siz kendinizi ne zannediyorsunuz?