Drogba’nın yakasından düşün

Yoğun kar yağışı nedeniyle Juventus maçını iki günde bitiren Galatasaray için Gençlerbirliği deplasmanı oldukça zordu. Tarihi bir zafer elde edip Şampiyonlar Ligi’nde yola devam eden Cim-Bom, bir türlü istikrar sağlayamadığı Süper Lig’de üç puan alıp lider Fener’in ensesinden ayrılmak istemiyordu. Mehmet Özdilek ve ekibinin ise tek hedefi vardı. Galatasaray’ı yenerek sükse yapmak.

İlk tehlikeli atakta Cim-Bom golle burun buruna geldi. Juventus maçında topu iğne deliğinden geçirip golü atan Sneijder, bu kez zoru yaptı, meşin yuvarlağı boş kale yerine auta gönderdi. Bu pozisyonun akabinde “atamayana atarlar” kuralı işledi. Chedjeu ve Gökhan Zan’ı peşine takan Stancu, topu Muslera’nın soluna vurdu. Uruguaylı kalecinin iyi yer tutamayışı ve zamanlama hatası ile golü yedirdi.

Bu golden sonra oyunun gidişatı değişti. G.Birliği cesaretlendi, yorgun Cim-Bom bir türlü oyuna ağırlığını koyamadı. Mancini baktı ki olmıyor, G.Saray’a geldiğinden beri ilk kez devre bitmeden oyuncu değişikliği hamlesini yaptı. Sol bekte aksayan Hakan Balta’yı çıkardı, Umut Bulut’un yanına Burak Yılmaz’ı da aldı. Bu hamleden sonra oyun dengelendi..

İkinci yarı Cim-Bom bastırdı. Taraftarın “Tek çaremiz sensiz” diye umut beslediği Drogba dümene geçti. Fildişili yıldız, cankurtaran gibi sahneye çıktı ve  1-1’i yakaladı. Sonrasında maç tek kaleye döndü. Ama Drogba’ya ayak uydurması gereken forvet hattı “etkisiz eleman” gibiydi. Son 3 dakikadaki 4 pozisyonda ise kaleci Ramazan devleşti.

Son söz: 1- Hakem, Drogba’ya atılan tekmelere göz yumdu. Sakat sakat oynayan, tek bacaklı kahraman, daha ne yapsın! 2- Mancini’nin üçlü defansa dönüp, forveti ikileme taktiği galibiyete yetmedi. 3- Sneijder yakın markajda fazla verimli olamadı. 4- Melo-Selçuk ikilisi, Juventus maçındaki kadar oyunu yönlendiremedi. 5- Kanatlar fazla çalışmadı. Umut sahada gezindi, Burak Yılmaz da fırsatları harcadı. 6- Eboue-Sabri değişikliği  geç kaldı. 7- Fenerbahçe ile olan 11 puanlık fark kapanır mı?. Bunu Mancini’ye sormak gerek..