Drogba-Sneijder tek başına takım

Galatasaray sahasında daha farklı oynuyor. Akhisarspor gibi ligin istikrarlı takımı karşısında son derece istikrarlı bir maç ortaya koydu. Drogba ve Burak çok istekli olunca, attıkları sprintlere Akhisar defansı karşılık veremedi. Dolayısıyla ilk 25 dakikada skor Galatasaray lehine tecelli etti.

Mancini’nin Yekta ve Ceyhun’la savunma ağırlıklı sahaya çıktığı gibi gözükse de bu, Melo ve Eboue’yi ileri daha çok çıkarmanın önlemi olarak da düşünülebilirdi.

İlk yarıda sağ ve sol taraftan Burak ve Drogba’ya çok destek gelince Akhisar’ın yapacak bir şeyi kalmadı. Kesinlikle ilk yarıda sahanın tek hakimi Galatasaray oldu.

Galatasaray esintisi ikinci yarıda tam anlamıyla fırtınaya döndü.. Daha 10 dakika dolmadan skor 4-0’ı gösteriyordu. Aslında rakip kötü olduğu için skor bu hale gelmedi. Galatasaray o kadar istekli oynuyor ki, rakibin yapacak bir şeyi kalmıyor.

Akhisar maçında kesinlikle en önde Drogba ve Burak ikilisinin uyumu öne çıktı. Demek ki bu uyum diğer maçlarda da devam ederse bundan karlı Galatasaray çıkacaktır.

Drogba geçen hafta Rize kadrosunda yoktu.. Akhisar karşısında 69 dakika sahada kaldı, 2 gol attı, 2 golün de asistini yaptı.. 36 yaşındaki bir futbolcudan daha ne beklenir ki? Sneijder da 2 asist 1 gol attı.. Yani bu ikili bir takıma bedel dersek yalan olmaz..

Benim anladığım, artık bundan sonra rakibin kim olduğu önemli olmayan maçlara giriliyor. Çünkü Galatasaray kendini şampiyonluğa kilitlemiş. Puan farkını kapatacağına inanıyor.

Bu mücadele 2010-2011 sezonunu anımsatır hale geliyor. Tabi Galatasaray; şampiyonluğu sahada kazanabileceğinin bilincinde mücadele ediyor. Bu da onlar için önemli bir avantaj.

Galatasaray için en büyük handikap sahasında verdiği mücadeleyi deplasmanda ortaya koyamaması. Eğer onu da düzeltirse bu sezonun ne olacağı çok meçhul...

Son sözüm maçın hakemi Fırat Aydınus’a.. G.Saray’ın 2. golünde ofsayt vardı.. Akhisar’ın golü öncesi Burak’a faul yapıldı.. Maçın genelinde kötüydü. Ancak Melo ile arasındaki tartışma sonrasında bu oyuncuya küfür etmesini ayıplıyorum.. Herhalde MHK bunun hesabını soracaktır..