D-Smart’a küfür...

Real Madrid-Galatasaray maçının 140 lira olarak belirlenen ücreti nedeniyle Çarşamba günü D-Smart’a küfreden çok oldu. Oysa bu maçın Star TV’de ekrana gelmemesinin sebebi D-Smart değil Muhteşem Yüzyıl. Star TV çarşambaları zaten reytingi alıyor, rövanş Salı, Star TV’nin zayıf gününde ya, o yüzden rövanş maçını Star TV’de yayınlanacak. 

 

Belirlenen maç fiyatına gelince, 140 lira az buz bir para değil. Böyle zamanlarda ya ucuza sürümden kazanmaya çalışırsınız ya da fiyatı yüksek tutarsınız. D-Smart Galatasaray’ın en zor zamanında ciddi bir para ödemişti, başarısız olunan yıllarda planladığı geliri kasasına koyamadı ve sanırım maçı biraz telafi imkanı olarak gördüler.

Bu seviyede bir maç Avrupa’da da ucuza satılmıyor.Ancak Türk seyircisi Azerbaycan, Afganistan ve internet üzerinde çeşitli kanallardan maçı seyretmenin yolunu buldu yine... 

 

***

Show Haber’de Ali Kırca ekranda değil Madrid’deydi...  Haberin hemen başında birkaç dakikalık bağlantı yaptı.Kırca koyu bir Galatasaray taraftarıdır ve maça tahminen haberci refleksiyle değil bu haliyle gitmiş. Yaptığı bağlantı kötüydü, ses problemi yüzünden Tuba Atav’ı duymak için telefonunu kullandı ama konuşmaya başladıktan sonra kulağından çekmesi gerekirdi, bağlantı sonunda garip bir mimikle yakalandı, haberde gün boyu Madrid’de yaşanan gelişmeler sadece DSF görüntüleri olarak kullanıldı, nereden bakarsanız bakın kötü bir yayındı..

***

Çarşamba gününün en tartışmalı cümlelerinden birini CNN Turk spor toplantısında Faik Gürses kurdu. Paris St. Germain-Barselona maçındaki hakem hatasını UEFA Başkanı Platini’nin Fransız olmasına bağladı ve hakemlerin Fransız takımlarına karşı daha tarafgir davrandıklarını söyledi.

 

 

Oysa tartıştığımız iddia UEFA’nın Şampiyonlar Ligi’ne ilgiyi ve gelirleri arttırmak için büyük takımları kolladığı hatta kuraların bile ayarladığı yönünde...

Amaç gerçekten buysa Barselona’nın elenmesini kim ister ki?