Düello berabere

Fenerbahçe bu maça kadar golcü kimliği ile değil de zor gol yiyen kimliği ile ön plana çıktı. Haftaya girerken gol sayısı olarak Beşiktaş ve Galatasaray’ın 9 gol gerisinde kalan sarı-lacivertliler, bu maçta  beklenen golleri bulamadı.

Pereira rakip kim olursa olsun öncelikli olarak gol yememeyi düşünüp, orta alanında savunma ağırlıklı orta alan oyuncuları Mehmet Topal ve Josef ikilisinden vaz geçmezken, Volkan Şen ve Markoviç gibi iki kaliteli kanat oyuncusunu kenarda oturtarak orta alan oyuncusu Alper Potuk’u da hücuma yönelik kanat oyuncusu olarak bu maçta da kullanmaya devam etti. Golcü Fernandao ise Van Persie’nin sakat olması nedeniyle ilk onbirde yer bulan isim oldu.

Oyuna hızlı başlayan ev sahibi takım üst üste kullandığı köşe vuruşları sonrasında kaleci Volkan’ın zamanlama hatası sonucunda golü erken buldu ve gol bulabilmek için rakip kaleye dengesizce yüklenen Fener ani bir Gaziantep atağında Hasan Ali’nin hem sert faullü müdahalesi hem de rakibin bariz gol şansını engellenmesi sonucunda kırmızı kart görmesi ile  30.  dakikada  10 kişi kaldı ve Pereira’nın tüm planları alt üst oldu ve Josef’i çıkartarak Caner’i oyuna aldı.

İkinci yarıda ise oyuna hızlı başlayan Fener Gökhan’ın mükemmel vuruşu ile beraberliği yakaladı. Ancak Diego’nun açık koluna çarpan top nedeniyle Antep’in kazandığı penaltının gol olması ile bir şok daha yaşamasına rağmen Alper ile yine beraberliği yakaladı.

Bu maçın hakemi Serkan Tokat ligin yedinci haftasında yönelmiş olduğu Başakşehir -Galatasaray maçında sonucu etkileyen önemli hatalar yapmış ve beş hafta süre ile süper lig maçlarında görev alamamıştı. Daha sonra bir tane süper lig maçında görev alıp lider Fenerbahçe’nin bu önemli müsabakasına verilmesi ise MHK adına doğru değildi.

İlk yarıda Marçal’ın Fernandao’ya yaptığı kontrolsüz faule sarı kart göstermeyip hata yapan hakem, Hasan Ali’ye gösterdiği kırmızı kartta ve penaltı kararında haklıydı. Antep’in ilk golü öncesinde Antepli oyuncu elle oynuyor. Gol geçtersiz sayılmalıydı. Caner son dakikada Orkan’ı itti. Net penaltıydı, verilmedi.