Geçen hafta, beni çok heyecanlandýran ve bir o kadar da geleceðe dair umutlandýran bir toplantýya katýldým. Toplantýnýn ev sahibi TÜMKÝAD’dý. Yani (Tüm Kalkýnma Ýþ Adamlarý ve Giriþimciler Derneði) Kýsa bir süre önce kurulmuþ. Bir ay gibi kýsa bir zaman diliminde yüzlerce dinamik, genç Ýþ Adamýný kendi çatýsý altýnda bir araya getirmeyi baþarmýþ. Bir araya gelen genç dinamik Ýþ Adamlarýnýn tek tek profiline bakýldýðýnda her birinin kendi alanýnda ciddi baþarýlara imza attýklarý görülüyor. Derneðin genç ve heyecan dolu baþkaný Nihat Tanrýkulu’nu dinleyince, yarýnlara yönelik olarak umutlarýmýzý yeniden tazelememek, onlara ve çabalarýna büyük haksýzlýk olurdu. Bu, pýrýl pýrýl genç Ýþ Adamlarýnýn heyecanlarýný göz ardý etmek ve onlarý desteklememek, benim ahlak anlayýþýma uymazdý. Nitekim toplantýnýn sonunda, bu coþku içinde kendimi, bu genç Ýþ Adamlarý derneðinin danýþma kurulunda buldum bile.
Derneðin baþkaný Nihat Tanrýkulu, hedeflerini 7 bölge 81 ilde her düþünceden, inançtan ve etnik kimlikten insanlarý bir araya getirerek bu ülkeye katma deðer kazandýrmak olarak özetliyor. Anlaþýlan o ki TÜMKÝAD adýndan çok ama çok söz ettirecek. Umuyor ve diliyorum ki TÜMKÝAD çok baþarýlý olur ve genç iþ adamlarýmýz bu ülkede herkese iþ yaratma imkanýna kavuþur.
Geçen haftaya damgasýný vuran bir diðer olay ise “Bizim Beylikdüzü Vakfý”’nýn 4 bin çocuða giyim yardýmý yapmak için organize ettiði toplantýdaki sevinç tablolarýydý.
Öylesine sýcak ve samimi bir ortam oluþtu ki binlerce insan sanki yýllardýr birbirlerini tanýyorlarmýþ gibi gözleri ile birbirleri ile konuþuyorlardý. Çocuklarýn mutluluðunu görecektiniz. Hele anne ve babalarýn sevinçle çocuklarýna sarýldýklarý o sahneler var ya, o duygu dolu anlarý yazýya dökmek mümkün deðil.
Çocukluk, Ahh… Çocukluðum
Bizim Beylikdüzü Vakfý Baþkaný Halis Kahriman’ý yardým daðýtýmý sýrasýnda, çocuklarýn arasýnda görünce ve o çocuklarýn baþkana sarýlýþlarýný izlerken kendimi, kendi çocukluðumu anýmsarken buldum. Ýlkokulu bitirmiþtim ve ortaokula baþladýðýmýn ilk haftasýydý. Artýk o siyah önlüklerden kurtulmuþtuk, orta okul için takým elbise giyecektik. Ben de, babamýn, terzi olan aðabeyime benim için takým elbise yaptýracaðýný düþünüyordum. Heyecandan uyuyamýyordum. Ýlk defa takým elbise giyecektim. Sabýrsýzlýkla babamýn beni terzi olan aðabeyime götüreceði günü bekliyordum. Ve o gün geldi. Babam “haydi elbise alalým sana” dedi. Çok sevinçliydim.
Yolda ilerlerken aðabeyimin terzi dükkanýna gitmediðimizi fark ettim. Baþka bir yere gidiyorduk. Heyecan, merak ve bir yandan da umutsuzluk her tarafýmý kaplamýþtý. Acaba babam beni nereye götürüyordu? Ne alacaktý bana? Arkadaþlarýmýn büyük çoðunluðu okul takýmlarýný terzide yaptýrmýþlardý. Babam ile birlikte varacaðýmýz yere yaklaþýnca, evden çýkmadan önceki coþkum ve heyecanýmýn yerini büyük bir hayal kýrýklýðýna býrakmýþtý bile, Babam beni el arabasý ile elbise satanlarýn bulunduðu yere götürmüþtü. Ben uykusuz geçen bütün bir gece boyunca, aðabeyimin alýnterinden çýkma jilet gibi pantolon ve filinta ceketten oluþan gýcýr gýcýr takým elbisemin içinde, okulun bahçesinde caka satma hayalleri kurarken, babam beni el arabasýnda elbise satýlan bir yere getirmiþti. Alt üst olan hayallerimle, boðazýma düðümlenmiþ kýrýklýðýmý bastýrmaya çalýþýrken, babamýn keskin sesiyle irkildim. “Þunu ver” dedi satýcýya. O gösterdiði þey, bedenime büyük gelen, rengi solgun bir kumaþtan özensizce dikilmiþ, üzerimden adeta dökülen bir pantalon-ceket takýmdý. Bizim o zamanlar Topkapý ya da Mahmutpaþa iþi dediðimiz merdiven altýnda dikilen, ölçüleri ve dikiþi son derece özensiz olan takým elbiselerdi bunlar.
O an ne kadar yýkýlmýþ olduðumu anlatamam. Aðlamak istiyordum ama babamdan korkumdan aðlayamýyordum. Bu korku yüzünden, uzun süre hep aðlamalarýmý erteler, kendimle yalnýz kaldýðým zamanlarda aðlardým.
Bunlarý düþünürken, bugün çocuklarýn en sevdikleri elbiseleri büyük bir sevinçle giydiðine tanýk olmak beni öylesine mutlu etti ki bunu kelimelerle tarif etmem zor. Ama þunu diyebilirim; bu mutluluk ve sevinç tablosu bana çocukluðumun o acý veren anýlarýný unutturdu.
Teþekkürler Bizim Beylikdüzü Vakfý Baþkaný Halis Kahriman ve yöneticileri.