Durak manzarası

Pek çoğumuzun sık sık kullandığı bir otobüs durağı vardır. Bu duraklar bazen manzaralı da olabiliyor. Örnekleri ise şöyle:

-  Pek çok palmiye ve de uzaktan deniz manzaralı iki otobüs durağı arka arkaya.  Tekel Kampüsü durağı ve Trabzonspor otobüs durakları. Sahil yolu. Dragos.

-  Her zaman çok kalabalık. Sıkışık. Tramvay durağı ile otobüs durağı yan yana. İnsan kalabalığı manzaralı. Osman Ağa Camii yanındaki durak. Çarşı Durağı. Kadıköy.

-  Tramvay durağı. Tam karşınızda Bahariye Parkı’ndaki pek çok güvercinle bakışıyorsunuz. Moda ilköğretim Okulu Durağı. Moda.

-  Karşınızda daire siyah beyaz çakıl taşlı mini meydanın ortasında. Devamlı yere bakan. Kalabalıkla ilgilenmeyen boğa heykeli karşı ilerinizde. Altıyol otobüs durağı. Kadıköy.

-  Tam denize karşı. Boğaz manzaralı.  Bazen sahile park eden yatlar görüşünüzü kapatabiliyor. Çamlıbahçe otobüs durağı. Bebek.

-  Kimi zaman durakta uyuyan kedilere de rastlanıyor. Yemeni sokak durak. Cevizli.

-  Hemen durak yanından yukarı uzanan ağaçlar yanından merdivenli bir yol. Sessiz doğanın yanında bir durak. Alt Kaynarca Parkı durağı. Kaynarca.

-  Ferah. Açık bir görüş alanı. Kız Kulesi ve boğaz karşınızda siz otobüs beklerken. Kız Kulesi otobüs durağı. Salacak.

-  Etrafta yakında açacak olan pek çok erguvan ağacı. Deniz manzaralı. Tokmak Burnu durağı. Emirgan.

-  Durak denize yakın. Denizle aralarında yaşlı bir ağaç ve civarda pek çok olta ile balık avlayanlar mevcut. Kuleli durağı. Kuleli.

-  Güneş saat on birden sonra yüzünüze vuruyor, ısıtıyor. Durakta demir çubuklu bir kanepe de mevcut. Sıcak bir durak. Uzakta yapılmakta olan yüksek binalar. Teknik Lise durağı. Kartal.

-  Telaşlı bol hareketli insanlar manzaralı. Gelmekte olan metrobüsleri, caddedeki arabaları izleme imkânı. Söğütlüçeşme.

-  Durağın karşısında devasa dokuz bina ve ortalarındaki bahçede dokuz tane palmiye. Dokuz Palmiye Otobüs durağı. Kartal.

ŞİRİNLER KALEMi

Bol dükkânlı, kahve satan mekânlar, kitapçıların bulunduğu sokaklar mevcut. Bir dükkânda Şirinler görünümünde kalemler satılıyor. Üç lira. Beş Çeşmeler. Maltepe.

KEDİ HEYKELİ

Mado’yu Bostancı yönüne geçip ilk ışıklardan sağa saptığınızda. E100’e uzanan başka bir ana cadde. Sol tarafta Şok market. Onun karşısında bir park. Parkın sol yukarı köşesinde çok güzel kendi halinde kımıltısız bir kedi heykeli, büyükçe. Etrafta banklar; kalabalık caddeye karşı. Parkın, kedinin karşısında perşembe günleri kurulan ucuz semt pazarı yer alıyor. Küçükyalı. Bostancı.

SERÇE ŞARKILARI

Bu günlerde serçeler barındıkları yaşadıkları mazı ve selvi ağaçlarından yüksek sesle havaların ısınmasını kutluyorlar. Örnek: Marmara Caddesi ile eski tren yolu arasındaki mazı ve selvi ağaçları; bol serçeliler. Atalar. Kartal.

Hayat Bilgisi

ATSIZ KARINCA Seyyar atsız karınca. Mini yatay dönme dolap. Az bir para ile birkaç tur. Sahil boyu yolunda. Üç tekerlekli. Beş minik koltuklu. Kartal - Maltepe arası.

İPEK KİRPİK Tekel mahallesinde Besimpaşa Sokağı. Yokuş. Bir kuaförün camındaki ilan şöyle: “İpek Kirpik Takılır.” Kartal.

DEHA Kitap: Utopia.

Yazar. Thomas More. Çevirenler: Sabahattin Eyüpoğlu. Vedat Günyol. Sayfa:36. Ayrıca rastlantılardan doğma nice buluş daha var ki, en keskin dehalar bile düşünemez onları.