Durdurun Hamza’yı!

Gerçekten de birilerinin Hamza'yı durdurması gerek! Sivas maçından sonra, kendi sahasında oynadığı Osmanlıspor maçında da akıllara ziyan bir kadroyla sahaya sürdü Galatasaray'ı...

Real Madrid maçında herkesin beğenisini kazanan Carole yok. Kendisinin bile yere göğe sığdıramadığı Yasin kulübede... Futbolu artık unutmaya başlamış Umut ise sahada. 

Bu Galatasaray, 90 dakika oyunu rakip takımın sahasına yıkıyor. Onlarca pasla onsekize kadar geliyor, ama Selçuk'un kafası dışında ağlarla buluşan yok.

Hamza Hamzaoğlu, geçen yıl gerçekten çok şanslıydı. Muslera tuttu, Sneijder ile Burak attı. Fenerbahçe ile Beşiktaş döküldü. Ve Galatasaray şampiyon oldu. Geçen yılki yazılarımızda da Hamza'nın olağanüstü şansından sık sık söz etmiştik. 

Kimse olayı transfere bağlamasın. Bu takım sahaya 11 kişiyle çıktığı zaman Süper Lig'de çok iş yapar. Ne var ki Hamza, Galatasaray'ı yaz-boz tahtasına çevirdi. Buna Muslera'nın yediği hatalı goller de eklenince, Hamza'nın geçen yılki şansının kendisini terk ettiği ortaya çıktı.

Sivas maçına Burak'sız başladı, Burak'ı aldıktan sonra beraberliği yakaladı. Osmanlıspor maçında ise Burak'ı çıkarıp Yasin'i oyuna soktu. Ve ayrıca takımın pas yüzdesi en yüksek oyuncusu Rodriguez'i kenara alarak Melo'yu soktu. Melo'yu almak için rahatlıkla Umut'u çıkarabilirdi. Rodriguez sağ kanatta da rahatlıkla görev yapabilirdi.

Bu arada; Galatasaray'ın yüzde yüze yakın en az 5 gol kaçırdığını da söylemek gerek. Ancak takımın ne taktiği var; ne futbolcular oynamaları gereken yerde oynuyorlar... Kısacası sahada bir kargaşadır gidiyor. Üstün yetenekli futbolcuları sayesinde Sarı-Kırmızılılar gol pozisyonuna girebiliyor. 

Sneijder, dün gecenin en vasat futbolcularından biriydi. Bunu da anlayışla karşılamak gerekiyor. Sabri'ye zam yapan, Jem ve Bilal'i alan bir yönetim, gerçek bir dünya yıldızı olan Sneijder ile sözleşme imzalama konusunda somut bir adım atmıyor. Futbolcunun kafası rahat olacak ki; ayakları çalışabilsin. 

Hamza Hamzaoğlu dün geceki gibi olduğu, kendini geliştiremediği sürece, Galatasaray'ın bu sezon çok acı çekeceği bir gerçek! Haydi hayırlısı...