Durdurun inecek var!

Şampiyonlar Ligi'ni durdurun inecek var! Sezon başlamadan önce gönderilen birçok futbolcudan sonra Melo da gidince, Hamza "Elimizdeki kadro Şampiyonlar Ligi'ne yeter" buyurmuştu. Hamza Hamzaoğlu ki; Şampiyonlar Ligi maçlarımızda oynamıştı. Ama o günlerden sonra Şampiyonlar Ligi maçı seyretmediğinden eminim! Çünkü Şampiyonlar Ligi'nin ne olduğunu birazcık bilen herhangi biri, bu kadronun yeterli olmayacağını da bilir.

Yönetim istedi istemedi tartışmalarına hiç gerek yok. Sen eğer bu takımın hocasıysan, Jem ve Bilal ile yetiniyorsan, söyleyecek tek lafın olamaz. Anladık... Yönetim futboldan anlamıyor. Ancak Hamza da anlamıyor! Yani iki anlamayan yan yana gelince, ortaya anlamsız bir takım çıkıyor.

Dün Atletico Madrid karşısında Galatasaray futbol mu oynadı; Yakan Top mu; Elim Sende mi; kimse anlayamadı. Galatasaray'ı ben hayatımda bu kadar etkisiz, bu kadar çaresiz ve bu kadar acıklı bir durumda görmedim. Chelsea'ye, Real Madrid'e farklı yenildiği zamanlarda bile...

Allah'tan Mustafa Denizli Galatasaray ile her konuda anlaşmış. Yoksa, takımın bu halini gördükten sonra, "Ben ne yaptım yahu" diye isyan edebilirdi!

Bırakın Galatasaray'ın 2015 kadrosunda oynamayı; 1915 yılındaki Galatasaray'da bile forma bulamayacak oyuncular var. Bunların kim olduğunu herkes biliyor, saymak anlamsız. Ancak Galatasaray'ın kulübesi de yok. Yani şunu çıkarıp yerine şunu koyacağım demek gibi bir lüksü yok Sarı-Kırmızılılar'ın.

Takımı bu hale kim getirdi? Her şeyden önce Ünal Aysal'ın başarılarından çekinen ve yıllardır "Küçük olsun benim olsun" diyen, kulübü elinde tutmak isteyenler. Bunların öteden beri derdi; Galatasaray'ın yeterince kendi denetimlerinde olmaması. Faruk Süren ya da Ünal Aysal gibi takımı başarıdan başarıya koşturanlar; kendi önlerine geçecek diye her türlü tezgahı açar.

Galatasaray İstanbul'da Astana'yı yenerse, Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek. Ama nereye kadar?