Durmak yok, devam

Fenerbahçe rahat kazanacağı maçı zora soktu. İlk yarı itibariyle oyuna iyi başlayan hücumda çoğalan Fener’de Alper ile pozisyon takipçiliğinde Emenike’nin ilk golü geldi. Daha sonra da Sow’la golleri ikileyen Fenerbahçe oldu.

Gaziantepspor takımı orta sahasız futbola özen göstererek, Fenerbahçe’nin ekmeğine yağ süren oldu. İlk yarıda Fenerbahçe akın üstüne akın geliştirirken, Gaziantepspor inanılmaz pas hatalarıyla bir türlü hücumda ağırlık koyamaz oldu. Fenerbahçe bu kadar rahat kazanacağı bir pozisyondayken, ilk yarı 2 golle öne geçmişken golleri daha fazla artılara getirmesi gerekirken 2 gole razı olmuş bir futbol anlayışıyla 2. yarıya başladı.

İkinci yarıda Antep adına Traore gol kaçırırken, sonra da Sitilic’le golünü atan konuk ekibi izler olduk. İlk önce Fenerbahçe, ilk yarıda futbolla tekrarlayamazken, bu seferde Antep attığı golle ümitlenir gibi gözükmesine rağmen Alper’in son 10 dakika oyundan alınıp, Salih’i oyuna alınması oyuna farklılık getirdi. Genç yıldız çok güzel bir asistle Emenike’yi golle birleştirdi. Bu genç futbolcunun son 10 dakikada sıkıştırmış olduğu futbolu alkışlara değer şeklindeydi. Alper, oyuna çok iyi başlayıp, sonra da yorgunluk belirtileri verirken top kayıpları yapan Alper’i değiştirmek zorunda kaldı.

Fenerbahce illa kalesinde gol görünce mi kendine gelecek. Fenerbahçe savunma anlayışıyla mükemmele yakın bir futbola oynarken Antep golünde ise Alves’in pozisyon hatası yaptığını söyleyebilirim.

Kısacası Fener, Antep karşısında da ikinci yarı kısa metrajlı sıkıntılara girmesine rağmen rahat maçı kazanıp, zirvedeki yerini koruyarak yoluna devam etti.

Karşılaşmanın hakemine gelirsek, İlker Meral; bazı pozisyonlarda Antep’in lehine fauller çaldı. Kartları da öyle kullandı. Ama Fenerbahçe’nin bazı konulardaki faullerini es geçer gözüktü. Alper’in Emenike’ye attırmış olduğu ilk golde biraz faul hisseder gibi oldum. Çünkü rakibini çeker gözüktü. Bu arada milli kalecimiz olan Volkan’ın da akıllara durgunluk veren riskli hareketlerini hoşgörüyle karşılamıyorum.