Durum vahim

Trabzonspor’da rakibi kontrol ederek oynama hastalığı Bursaspor maçında da kendini gösterdi. Bu rakibi kontrol etmek tabiri bile Trabzonspor ruhuna aykırı bir oyun şekli. Forması bile bunu kabul etmiyor. Bursaspor maçında da dakikalar pas yapmaya çalışılarak geçirildi. Bursaspor orta sahası Trabszonspor orta sahasından daha organiza olduğu için de  Bordo-Mavili takım oyun kurmakta zorlandı.

İlk yarıda Trabzonspor bir kaç gol pozisyonuna girmesine rağmen kaleci Onur’un mükemmel kurtarışları olmasaydı soyunma odasına mağlup da gidebilirdi. İkinci yarı yine Bursaspor’un kontrolünde geçti. Trabzonspor bir türlü dengeyi kuramadı. Sonunda da konuk Bursaspor beklediği gole kavuştu. Trabzonspor geriye düşmenin verdiği psikolojik baskıyla bu golden sonra biraz daha atak oynamaya çalışsa da ileri ucundaki futbolcuların akımlara çok katkıda bulunamamasından dolayı bir türlü beklediği oyunu kuramadı. Forvet hattındaki oyuncular arasındaki kopukluk ve uyumsuzluk takımın rakip ceza sahası civarında etkili pozisyonlar bulmasına engel oldu.

Dakikalar ilerledikçe organize ve biliçli gol arayışları doldur boşalta döndü. Bu nedenle de rakip kalede çok da büyük bir tehlike bulamadılar. Konuk Bursaspor, hem yüksek toplarda hem de yerden atılan isabetsiz ortalarda çok da zorlanmadan karşılaşmayı tamamladı.

Trabzonspor’da ileri uç elemanları böyle oynamaya devam edecekse Trabzonspor’un işi ilerde de çok zor. Olcan Adın ve Yasin tüm gayretlerine rağmen rakibi geçemiyor ve isabetli orta yapamıyorlar. İşin kötü tarafı da istekliler. İstekli futbolları bu olduğu halde istenileni yapamıyorlarsa durum vahim. Janko pivot santrfor olarak orta bekliyor. Orta atan yok. Nispeten savunma biraz gayretli. Onur iyi. Zokora ve Sapara bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ama bu Trabzonspor için yeterli değil ve eline gelen fırsatları yeterince değerlendiremiyor.

Bursaspor deplasman takımı olarak iyi oynadı. Çok iyi bir takım, orta sahası güçlü, forvetleri de ayağına gelen topları kaptırmıyor, rakibi zorluyor.