Düşündüren futbol

Şampiyonlar Ligi’ne havlu atan ancak Avrupa defterini kapamak istemeyen, UEFA Avrupa Ligi’nde devam etmek isteyen Galatasaray, C Grubu’nun son maçında Astana’yı kendi evinde konuk etti. Aslında bu maç iki takım içinde Şampiyonlar Ligi’ne veda maçıydı. Devler Ligi’nde 5 maçta sadece 4 puan toplayabilen Sarı-Kırmızılılar, Astana  karşısında saha, seyirci ve yeni teknik direktörüyle avantajlı olan taraftı.

İlk yarıda oyunun ayarını ve temposunu Galatasaray yönlendirir diye beklerken hiç de öyle olmadı. Astana kalitesi ve gücü kısıtlı oyunculardan kurulu bir takım. Ancak öyle dakikalar oldu ki, daha çok topa sahip oldular. Mustafa Hoca, orta ikilide Chedjou ile Selçuk’a görev verdi. Bu aklımıza 3 stoperli bir oyunu getirdi, planın da gol yememe üzerine olduğunu gösterdi. Astana 15. dakikada Twumasi ile gole çok yaklaştı. Topun direkten dönmesi Galatasaray’ın şansıydı. 25’te Yasin net fırsatı harcayıp topu üstten dışarı attı. Burak’ın ilk yarı sonunda yakaladığı net pozisyonlar gol olsa ve biri de direkten dışarı gitmese oyun ilk yarıda kopabilirdi.

İkinci yarıya da baskılı başlayan Galatasaray’dı. Ama Sarı-Kırmızılılar defansta öyle öyle garip hatalar yaptılar ki, rakibe de pozisyonlar verdiler. 62’de Kazakistan ekibi Twumasi ile golü buldu. Galatasaray şoku çabuk atlatıp 2 dakika sonra Selçuk’la eşitliği yakaladı. Sonuçta Sarı-Kırmızılılar aldıkları beraberlikte Avrupa’ya devam dedi ama pazartesi günü çekilecek 2. tur kuralarında seri başı olma şansını kaçırdı.

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ne ilk kez katılan bir takım önünde bu kadar vasat bir oyun sergilemesi hayret vericidir. Futbolcuların şapkalarını önlerine koyup düşünmelerinin zamanıdır. Avrupa Ligi’ne devam etme maçında bile bariz üstünlüğünüz yoksa, sizlere ödenen yüksek meblağlar ne için? Yıldız diye anılanlar bu maçlarda oynamayacaksa hangi maçta oynayacak?