Duygusal dolunay

2015’in bu ilk hafta sonu epey duygusal geçecek. Yengeç burcunda oluşan dolunay duygusallığın yanı sıra sert çıkışlara da neden olabilir. Koç, Yengeç, Oğlak ve Terazilerin merkezde olacağı ve mücadele gerektiren koşullar yeni sayılmaz ama dolunayla beraber zirveye çıkacak.

Bir süredir devam eden güç savaşları, aşırı duygusal yaklaşımlarla kopma noktasına gelebilir ya da en iyi ihtimalle bir anda çözümlenebilir. Bu dolunay zaten devam eden büyük kurumlarla otorite figürleri arasındaki güç savaşını açığa çıkarıyor. Kitleler ayaklanabilir. Ancak mesele burada bitiyor gibi görünse bile mart ve nisan aylarında son bir perde daha yaşanacak.

Bu durum tüm burçları aynı şekilde etkilemiyor. 14 Temmuz doğumlu Yengeçler, 5 Ocak doğumlu Oğlaklar, 8 Ekim doğumlu Teraziler, 5 Nisan doğumlu Koçlar ve bu tarihlerin üç-dört gün yakınlarında doğanlar bu enerjiyi direkt hissedecek. Yükselen burcunuzu da mutlaka okumalısınız.

HAFTANIN ŞANSLISI VE SANSSIZI

Yengeç 20 Şubat - 2 Mart

HAFTA sonunda burcunuzda oluşan dolunay önemli bir meselenin neticelenmesine ve duygusal anlar yaşamanıza neden olabilir. Bu dolunay senenin en gerilimli dolunaylarından biri olduğundan, sert tartışma veya mücadelelerin tam ortasında yer alabilirsiniz. Partneriniz yani eşiniz, ortağınız veya birebir ilişkiniz olan diğer insanlar üzerinizde baskı kurabilir, kariyerinizde de beklemediğiniz gelişmeler olabilir. Eve ait konular ya da babanızla ilgili meselelerle de aynı anda ilgilenmeniz gerekebilir.

Koç 21 Mart - 20 Ni­san

Kariyer hedeflerinizin öne çıktığı bir dönemdesiniz, bulunduğunuz ortamlarda lider pozisyonunda olabilirsiniz. Ama dolunayın etkisiyle aniden ortaya çıkacak eve ait konularla da ilgilenmeniz gerekecek. Ev, mülk veya anne babanızla ilgili bir gelişme olabilir ve aynı anda birkaç önemli konuyla birden mücadele edebilirsiniz. İsyan etme eğiliminde olacaksınız. Bu dolunayda hayatınızın bir dönemini geride bırakmaya karar vermeniz de mümkün. Mart ve nisanda bu mesele yeniden gündeme gelecek.

Boğa 21 Nisan - 20 Mayıs

BU hafta sonunda dönüş yolunda olabilirsiniz. Dolunayla beraber seyahatinizin sonuna geleceksiniz. Eğer siz gitmediyseniz yoldan gelen misafirleri yolcu edeceksiniz. Yakın akrabalarınız ön planda. Bir anda ortaya çıkan mesele yine fazla uzamadan neticelenebilir ama duygusal patlamalar ilişkileri kopma noktasına getirebilir. Eşinizin akrabaları veya sizin akrabalarınız arasında ufak bir kriz yaşanması da mümkün. Bu sorunları daha sonra serinkanlılıkla halledebilirsiniz.

İkizler 22 Mayıs - 20 Haziran

MADDİ sıkıntılar hafta sonunun dolunayıyla birlikte kritik bir noktaya ulaşacak ama en fazla üç dört gün süren krizden sonra hızlı bir şekilde çözümlenecek. Senenin en sert dolunaylarından biri olan bu dolunayda maddi konularda hoşlanmadığınız bir sürprizle karşılaşabilir ve köşeye sıkıştığınızı hissedebilirsiniz. Ama harekete geçecek ve arada kalmayacaksınız. Elinizden yüklü miktarda para çıkabilir zira toplu para alışverişi gerçekleşecek. Pahalıya gelecek bir sosyal aktivite son anda ortaya çıkabilir.

Aslan 23 Temmuz - 22 Ağustos

GÖZÜ yaşlı dolunay, bazı gizli kapaklı meselelerin açığa çıkmasına neden olabilir. Ani ve hızlı gelişmeler yaşayabilirsiniz. İş yerinizde gerilimli bir ortam ve iş programınızda değişiklikler olabilir. Önemli meseleleri konuşmak için dolunayın geriliminin sona ermesini bekleyebilirsiniz. Alternatif olarak sağlıkla ilgili meseleler ve hastane, hapishane, rehabilitasyon merkezi gibi kapalı kalınan kurumları ziyaret etmeniz gündeme gelebilir. Ne olursa olsun uğurlu Jüpiter tarafından korunuyorsunuz.

Başak 23 Ağustos - 22 Eylül

HAFTA sonunda kalabalık bir ortama katılmanız söz konusu olabilir ama bazı sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Aile yemeği, sosyal bir aktivite, davet ya da iş için katılacağınız bir fuar veya seminer olabilir. Bu aktivitenin maliyeti sizi biraz zorlayacak. Zaten maddi konularda yaşadığınız güç savaşları bu hafta sonu dolunayla beraber alevlenecek. Sevgiliniz, çocuklar, kumar gibi spekülatif oyunlar veya sanatsal bir projeniz nedeniyle gergin anlar yaşayabilir ve meselelere duygusal yaklaşabilirsiniz.

Terazi 24 Eylül - 22 Ekim

Kariyerinizde önemli bir mesele hafta sonundaki sert dolunayla beraber zirveye çıkacak. Gelişmelerin ne yönde olacağı bugüne kadarki gidişata ve sizin çalışmalarınıza bağlı olduğundan bunu en iyi siz bilebilirsiniz ancak bu dolunay yine de sürprizlerle dolu. Aynı anda ev hayatınız ve anne babanızla ilgili meseleler sizi sıkıştırabilir ve açıkça ortaya çıkmasa bile üzerinizde görünmeyen bir baskı oluşturabilir. Partneriniz ya da bir rakip ise sizi şaşırtacak davranışlarda bulunabilir.

Akrep 23 Ekim - 22 Kasım

HAFTA sonunun dolunayıyla birlikte uzun bir seyahatten dönüyor veya yoldan gelenleri uğurluyor olabilirsiniz. Dolunay akrabalarınızla ilişkinizde zorlanmanıza da neden olabilir. Sizin aranızda veya kendi aralarında bastırılan bir sorun aniden yüzeye çıkabilir ve duygusal anlar yaşayabilirsiniz. Belki de ilişkiniz iyi olacaktır ama onların hayatındaki bir soruna odaklanacaksınız. Alternatif olarak üniversite, internet, yazılı basım veya televizyon radyo yayıncılığı gibi bir alandaki işiniz sonuçlanabilir.

Yay 22 Kasım - 21 Aralık

MADDİ konularda yaşadığınız sıkıntı bu hafta sonunda yaşanan dolunayla beraber kritik bir noktaya gelecek. Yüklü bir ödeme, borç, vergi, hisse, miras, nafaka, kredi, prim, tazminat, telif gibi bir para meselesinde beklemediğiniz unsurlar devreye girebilir. Ya da aylık gelir kaynağınızda bir değişiklik olabilir. Para güç savaşına dönüşebilir. Bu konu her ne ise zirveye çıkacak ama hızla çözümlenecek. Mart ve nisan aylarında bu meselenin devamı gelecek ancak o zamandan sonra tamamlanmış olacak.

Oğlak 22 Aralık - 21 Ocak

Burcunuzdaki gezegen birikimi güçlü bir enerjiyle dolmanıza neden oluyor. Ancak dolunayda partneriniz ve birebir ilişkiniz olan diğer insanların ihtiyaçları ön plana çıkacak. Patlamaya hazır bir bomba gibi dolaşabilir, kısıtlanma ve zorlanmaya şiddetle karşılık verebilirsiniz. Özellikle 4-5 Ocak arasında doğan Oğlaklar farkına varmadan çevrelerine baskı kurabilir ve her alanda çok ısrarcı davranabilirler. Bu ısrarcı tutum, beklemediğiniz anda ve büyüklükte sert tepkilere neden olabilir.

Kova 22 Ocak - 19 Şubat

BU hafta sonunda bir proje veya işi teslim etmek üzere olabilir ya da sadece evdeki günlük işlerden dolayı epey yorulabilirsiniz. İşin yanı sıra perde arkasında oynanan oyunlar ve entrikalar da sizi yoracak. Alternatif olarak sağlıkla ilgili konular gündeme gelebilir, doktor ve hastane ziyaretleri yapabilirsiniz. Sağlıkla ilgili bir sorun olursa kısa sürede çözümlenecek. Akraba ilişkilerine dikkat, zira gergin bir ortam birikmiş sorunların aniden patlamasına neden olabilir. Hassas konular için uygun bir zaman değil.

Balık 20 Şubat - 20 Mart

BU hafta sonunun duygusal dolunayında eğleneceksiniz. Ancak dolunay aşk hayatınızı ve çocuklarla ilişkinizi mercek altına alacak. Durumunuzu net olarak görmenize neden olacak bir olay yaşayabilirsiniz. Arkadaşlarınızın sorunları olabilir. Ayrıca büyük bir ödeme ya da kredi, borç, miras, nafaka, hisse, vergi, sigorta, tazminat gibi bir meseleden dolayı zorlanabilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız maddi bir kriz yaşayabilirsiniz. Dolunayla gelen olaylar uzamaz ve hemen sonuca gider.