“Duymayıverseydi” mi?

Hakan şükür, hakemlerin sahadaki kimi küfürleri duymazlıktan gelmesi gerektiği üzerine durdu. Ve Caner’in atıldığı pozisyondaki kötü söz için “idare edilebilir bir şey” dedi! Hakemlerin futbol olgusu içinde sahada oyuncuların ettiği kimi küfürleri duymazlıktan gelmesinden yana olduğunu belirtti.

Ki bunu söyleyen eski futbolcu yalnızca o değil. Metin Tekin de aynı düşünceden yana! Sevgili Metin, bir ara kendisinin de söylemi yüzünden kırmızı kart gördüğünü, ancak bunun küfür olmadığını “Allah belanı versin!” dediğini açıkladı!

Sanırım onlar küfrün tanımını farklı yapıyorlar!

Hani ana avrat gidilecek, o küfür olacak!

Caner’in küfür etmediğini, Veysel’in de ne küfür ettiğini ne de duyduğunu söylemesi de sanırım bundan. “Neden çalmadın lan!” demiş biri, ama bunu bir aşağılayıcı söz, onur kırıcı tutum olduğunun farkında değiller! Onun için yemin üstüne yemin bastılar!

Onun için eski ünlü örnek futbolcu, şimdinin futbol yorumlarını keyifle dinlediğim, önde gelen yorumcuları “Hakem duymayıverecekti” demekteler. Futbol doğasına uygun buluyorlar bu tür hakareti!

Bir hakem olarak ha duyduğuna aldırmamışsın, ha gördüğüne çalmamışsın... Derseniz ki gördüğünü herkes görüyor, çalmak zorunda; ama duyduğunu herkes duymadı, kulak arkası edebilir.

O daha büyük hatadır. Öyle olmaz. O kimsenin görmediği ya da birilerinin görmezlikten gelebileceği durumlarda hırsızlık da yapabilirsin o zaman! Hani vergi de kaçırabilirsin...

Büyük sorunların, önemsiz sayılan, “önemsenmemeli, görülmemeli, aldırılmamalı” denen parçalardan oluştuğunu da bilmek gerek.

Aman dostlar, ‘hoşgörülü olmak’ ile ‘suçu görmezden gelmeyi’ birbirine karıştırmayalım.

Beşiktaş lider olurdu

Aybaba’nın Beşiktaş’ı liderlik kovalayan Antalya’ya evinde 5 gol atarak 19 puana yükseldi 12.haftada. Zirveye üç puan yaklaştı.

İyi oynadığı Galatasaray maçında (3-3) hakem saçması penaltı ile galibiyeti çalınmıştı, Trabzonspor’a karşı (1-1) baskın oynarken son saniyede golü kaçırmıştı. Hani teyzemin sakalı olsaydı gibi anlatmış olmayayım, kıl payı gitti bu maçlardaki puanları, onu vurgulamak istiyorum. Beşiktaş o maçlarda yitirdiklerini kazanabilirdi... Daracık, yarısı deneyimsiz kadrosu ile lider bile olurdu o zaman... Ligimizin ve Beşiktaş’ın bir gerçeği de bu.

Buradan bakıp ligimize ne değer biçelim, kestiremiyorum.