Duyurmazsan işe yaramaz...

TRT Belgesel’de ekrana gelen yabancı yapımlardan acil durumlarda yapılacakları gösteren belgesel serisi Bu Pazar’da bir otoparkta saldırıya uğrarsanız ne yapacağınız anlatıldı. Gelecek bölümde freni patlayan bir otomobille yokuş aşağı giderken yapılması gerekenler anlatılacak.

Sonra Özel Tim diye bir yapım var. SAT kursuna misafir olarak program sunucusunun yaşadıkları anlatıldı haftalar boyunca. Bu hafta sunucu yetersiz bulundu ve kurstan atıldı.

Oldukça ilginç bir belgeseldi zira bizim seyircimiz böyle özel eğitim bilgilerini sever.

İyi şeyler yayınlamak işin bir kısmı ama günümüz televizyonculuğunda yaptığını duyurmazsan bir anlamı kalmıyor çabanın. Ben söylemiş olayım...

***

“Büyüyünce birinci olacak babası...” Çocuklar için söylenen bu söz artık televizyon dizileri için de söylenir hale geldi. Survivor inanılması güç bir biçimde neredeyse yayınlandığı her akşam birinci geliyor. 

Hoş bu kadar çok yayın bir süre sonra yarışmanın Televole gibi algılanmasına ve eleştirilere de yol açacaktır ama fark etmez,bugün reyting listesinde ikinci olan diziler, Survivor bitince biz birinci olacağız diye seviniyor. Nefessiz ve neredeyse haftanın her gecesi, saatlerce,Survivor seyrederek yaşama alışkanlığının açıklanabilir bir tarafı yok.

Ancak seyirciye de alternatif yok. Ya saatlerce Survivor seyredecekler ya da saatlerce dizi. Stüdyo programcılığını öldüren, televizyonları video kaset kiralanan dükkanlara döndüren ve bugün çoğu koltuğunda oturamayan genel müdürlere selam olsun...

***

Alaçatı Ot Festivali’ne dair haberleri gördünüz mü? İğne atsanız yere düşmeyecek kadar kalabalık sokaklar.

Ebegümeci gibi az bilinen tatların yanı sıra ot festivaliyle çok uyuşmasa da çöp şiş ve kelle söğüş tercih edenler.

Pazar gününün soft haber ihtiyacı için oldukça iyi malzeme verdi bu hafta Alaçatı. Ancak ekonomi servisleri de bu görüntüler üzerine biraz konuşmalı.

Hani kriz beklentisi, insanlar para harcamıyor vesaire diye konuşulan bir ortamda hem bu görüntüler hem de erken rezervasyon oranlardaki yıllık yüzde 25 oranındaki artış duyurulmaya değer şeyler...