Düz bir karın hayalinize düzenli kahvaltıyla kavuşun

Kilo problemi yaşayanlarda en çok dikkat çeken bölge karın. Estetik kaygıların yanı sıra ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkaran karın yağlarından kurtulmanın yolu ise düzenli kahvaltıdan geçiyor.

Erkekler ve kadınların ortak kilo sorunlarından biri de karın bölgesinde biriken yağlardır.  İnsanın kendi fizyolojisi gereği ilk kilo alan bölge pankreasın yani insülin hormonunun salgılandığı alanın çevresi olup onu sıra ile basen, sırt, baldırlar ve kollar izlemektedir. Bazı kişiler orantılı kilo alırken bazılarının farklı dağılımlarda kilo alması yenilen yiyeceklerin kalorilerinin aşırı ya da gereksinimin biraz üzerinde olmasından kaynaklanmaktadır. Kilo alınmış ve karın bölgesindeki yağlar artmış ise sizleri bekleyen iki tehlike var demektir. Birincisi kalp hastalıkları ikincisi ise diyabet hastalığı için vücudu yoruyorsunuz demektir. Elbette her karın bölgesinde yağlanma bu hastalıklara direk bir neden olmasa da kansere kadar risk yaratabilecek bir tehlikeyi altında barındırdığını asla unutmamanız gerekmektedir.  Düz bir karın için yapmanız gereken en önemli adım kahvaltınızı düzene koymaktır. Eğer düzenli olarak sabah uyandıktan sonra saat 8-10 arasında kahvaltınızı yaparsanız ve bunu her gün tekrarlarsanız vücudun yağ yakım mekanizmaları da ertesi gün çalışmaya başlayıp düzenli olarak ayını saatlerde vücut kalori yakmaya başlayıp karının erimesine yardımcı olacaktır.

C vitamini ve yürüyüş şart

Kahvaltıda az yağlı besinleri tercih eder, yanına muhakkak C ve antioksidandan zengin meyveleri eklerseniz karın bölgesinin dümdüz olması için önemli bir adım atmış olursunuz. Örneğin az yağlı küçük bir peynir, 1 kase taze doğranmış portakal, tane çilek veya mango çok iyi bir alternatif olacaktır. Yanına yulaflı ekmek tercih edin. Yulaf hem kan şekerini dengeleyecek hem de HDL kolesterolü arttırarak kalp damarlarının da açılmasını sağlayacak. Karının düz olabilmesi için günde en az 1.5 saat yürüyüş yapmanız gerekir.