Düzyurtspor’u doğruyorlar

“Ben demiştim” cümlesini sevmem ama geçen sene yazdığım bir yazıda şimdi 3. ligde şampiyonluk mücadelesi eden bir köy takımı olan Düzyurtspor’u anlatırken “Bu ülkede 82 puan alarak şampiyon olanın alnını karışlarlar. Haddini bil Düzyurt” demiş ve Düzyurtspor’a dikkat çekmiştim.

2010-2011 futbol sezonu oynanırken ilk yarıyı Trabzonspor 9 puan farkla önde bitirdiğinde Aykut Kocaman “Trabzonspor’un penaltıları irdelenmeli” demişti ve ondan sonra bu puan farkı kapanmıştı ya, Düzyurtspor’un başına da aynı şeyler geliyor. İlk yarısını 2 puan farkla önde kapadığı ligin ikinci yarısında puan farkını bir ara 9 puana çıkartınca herkes bir köy takımı tarihinde ilk kez 2.lige çıkacak diye beklerken ilerleyen haftalarda aradaki bu fark erimeye başladı.

Ligin ilk yarısındaki centilmen takımlardan olan Düzyurtsporlu  futbolculara ikinci yarı ile birlikte gösterilen kırmızı kartlar, her maçta sakatlanan futbolcular ve hakemlerin yanlı kararları ile alınan mağlubiyetler bize oldukça tanıdık geldi. Takımın Beden Eğitimi Öğretmeni olan Ömer Ortakudaş’ı en son oynanan Batman Petrolspor maçı öncesinde aradım. “Hocam, nedir durumunuz” diye sordum. Ortakudaş  endişeli ve kızgın idi. “Yavuz Bey, ikinci yarının başından beri üzerimize oynuyorlar. Bu yarıda ideal kadromla bir maça çıkamadım. Ya oyuncularımızı sakatlıyorlar, ya da kart göstererek cezalı duruma düşürüyorlar. Bıraksalar eşit şartlarda mücadele etseler bileğimizi kimse bükemez” dedi. “Kim var bu işin arkasında sence” diye sorduğumda telefonda uzun bir sessizliğin ardından puan tablosuna bakın anlarsınız dedi. “Bozmayın moralinizi, siz herkesi yenerek şampiyon olacaksınız” diyerek başarılar diledim ve telefonu kapatıp puan cetveline baktım. Düzyurtspor’un hemen arkasında bulunan bir takımın adı tanıdık geldi bana. Hacettepespor!

Nesi tanıdık? Top oynamışlığın mı var? Hacettepe mezunu musun? diye sormayın bana. Bu takımın sahibinin şike sürecinde “Fenerbahçe’yi düşürmeyin yoksa biz biteriz” diyen İ.Cavcav olduğunu düşününce sizler de bana hak verirsiniz. O Cavcav ki, şike yasası çıkarken “Şike neyse de teşvik serbest olmalı” Atasözünün de sahibidir. Sizce Ömer Ortakudaş Hoca bu güçle mücadele edebilir mi? Sizce şikeli sezonda Trabzonspor ile FB arasındaki farkın kapandığı gibi Düzyurtspor ile Hacette arasındaki fark da kapanırken Ömer Hoca’da , ben de ve tüm TEMİZ FUTBOL severler korkmamalı mı? Buradan Trabzonsporlu taraftarlara ve TEMİZ FUTBOL severlere sesleniyorum. “Davranın yine TEMİZ FUTBOLU katlediyorlar. Düzyurtspor’un bu davasında yalnız bırakmayın”

Bir sözüm de Trabzonspor’un varlığı ile yokluğu belli olmayan Başkanı Hacıosmanoğlu’na; Başkan şayet vatan millet Sakarya söylemi ve Aziz Yıldırım’ı hizaya getirme işlerini bitirdiyseniz memleketinizin takımının sorununa bir el atın. Bir “Aziz” de 3.ligde var.

Ha, siz İ.Cavcav’a da M. Otyakmaz muamelesi yapıp “Tanırım iyi çocuktur derseniz” onu bilemeyiz tabi.