Ebru Gündeş ekranda...

Çıkacak, çıkmayacak diye çok merak edildi sonunda Ebru Gündeş salı gecesi O Ses Türkiye’ye katıldı.Gündeş’in programda duygularını gözyaşları içinde anlattığı bölüm, bir kaç dakika sonra internette çığ gibi yayıldı. 

Daha önce, Acun Ilıcalı’nın kararı Ebru Gündeş’e bırakması büyük bir jesttir, ekrana çıksa herkes programı konuşur diye yazmıştım.Beklendiği gibi oldu. 

Burada bir parantez açmakta fayda var, Ebru Gündeş’in duygularını anlattığı sahne eminim dakikalık reytinglerde tavan yapmıştır.Ama ne Gündeş ne de Ilıcalı, o kısa konuşmayı reyting için yaptırmadıkları hissini çok net geçirdiler seyirciye. 

Hiç olmamış gibi davranmak ya da duygu sömürüsü yapmak yerine konuyu açtılar ve kısa sürede kapattılar.Özetlemek gerekirse işin doğrusu yapıldı.

Matematik arkadaşlar...

Salı akşamı CNN-Turk ana haber bülteni beni biraz şaşırttı biraz güldürdü.Milli Piyango’yla ilgili bir haberde yeni parayla 50 milyon eski parayla 5 trilyon ikramiye dendi.Spiker hatası değil, perfore ses yaptı bu hatayı. 

Demek ki editör masasından rakam hatalı çıktı ve öyle de okundu.Sinek küçük ama mide bulandırır lafı herhalde en çok haber kanalları için geçerli. 

Basit bir matematik işleminde gösterilen özen eksikliği durduk yerde seyirciye “acaba diğer haberlerinde de özen eksikliği var mı?” diye düşündürür.O yüzden bu tarz haberleri bir değil iki kere kontrol etmekte fayda var...

Yarışmacı transferi...

ATV’de ekrana gelen Kim Milyoner Olmak İster’de bazen hiç ummadık sorularda elenen yarışmacılar oluyor.Bu aralar Star TV’deki Büyük Risk’in yarışmacılarına dair ilginç mesajlar geliyor. 

Program diğer kanalların haber saatiyle çakıştığı için eskisi kadar sık seyredemiyorum ama duyunca biraz arşiv taradım. 

Seçenek olmayan bir yarışmada, çok zor sorulara bu kadar doğru cevaplar verilmesi hakikaten ilginç.Acaba iki program arasında yarışmacı transferi mi yapmak lazım?

Şaka yapmıyorum bu yarışmacılar Star TV’den sonra ATV’nin yarışmasına katılsalar çok para kazanırlar...