Egeli kadın,erkeğini çaktırmadan yönetir

Kalbim Ege’de Kaldı dizisinin genç yıldızı Oya Unustası, izleyicileri Yeşilçamvari bir mutluluğa davet ediyor: Gerçekten çok yorgunuz. Öfkeyi bir kenara bırakalım, mutlu olmak için izleyelim.

Gün geçmesin ki yepyeni bir yıldız ekranları veya beyazperdeyi aydınlatmasın. Onlardan biri olan ve yaz sezonunda seyredeceğimiz Kalbim Ege’de Kaldı filminin gencecik yıldızı Oya Unustası bu haftaki konuğumuz. Aslında “Biz onun konuğu olduk” desek yeridir. Dizi çekimlerinin yapıldığı Çeşme Ildır Köyü’nde yaptığımız sohbette genç oyuncu ne kadar heyecanlı olduğunu bize anlattı.

- Önce senaryoyla başlayalım. Bir Ege hikayesi ama aslında Yeşilçam filmlerine de çok atıfta bulunuyor. Düşman ailelerin düşman kızı ve oğlu birbirlerine aşık oluyor...

Kesinlikle benzer şeyler düşünüyoruz: Ben de Yeşilçamvari bir havası olduğunu düşünüyorum. Zaten diziyi kabul etmemin en büyük sebeplerinden biri, bu kadar sıcak bu kadar ailemizin içerisinden bir şey olması. Bir de tabii şu var ki daha önce hiç Zeliha gibi bir karakter canlandırmamıştım, bu kadar erkeksi ve bu kadar maskülen... Aslında çok istiyordum kendi hayatımda da dövüş sporlarına girmeyi, Zeliha gibi motor kullanmayı. Şimdi nasip oldu.

- Daha önce hiç motor kullandınız mı?

Çok istiyordum ama nasip olmamıştı işte. Bununla beraber oldu.

- Öyleyse bir hayli hazırlık süreci geçirmiş olmalısınız. Yani dövüş sanatları öğreneceksiniz, motor sürmeyi öğreneceksiniz...

Evet, aikido ile ilgili daha çok koreografi çalışıyoruz. Ama motor dersleri aldım. Hatta bir kere de düşmüşlüğüm var, her tarafım da morluk içerisinde... Biraz böyle aktif bir karakter Zeliha ama çok eğleniyorum. Bu açıdan beni çok mutlu eden bir karakter.

- Nerelisiniz?

Ben doğma büyüme İstanbulluyum ama annem ve babam İzmirli, onların ailesi de Selanik göçmeni.

- Sizin sanıyorum ki dördüncü diziniz bu, sinema filminiz daha yok. Bu yola nasıl çıktınız?

Orta okuldan itibaren konservatuarda okudum. Flüt mezunuyum, İstanbul Üniversitesi’nde de Mimar Sinan’da da okuma şansı buldum. Aslında çocukluğumdan itibaren güzel sanat dallarına karşı bir ilgim vardı. Matematik, fen gibi alanlar ilgimi çekmiyordu ama sanat her zaman hayatımda büyük yer kaplıyordu. Bir tane dalı seçmek durumundaydım. Müziği seçtim ama oyunculuk, dans ve edebiyat ile birlikte iç içe devam etti. Sanırım kendimi oyunculukla daha iyi ifade edebileceğim.

MODELLİKTE ÇOK EĞLENDİM

- Konservatuarı bitirince hemen oyunculuğa mı adım attınız?

Fotomodellik yaptım ama o eğlenmek için yaptığım bir şeydi. Çok fazla bir tecrübem yok. Bir kaç kere sadece.

- Şu an oyuncu olmaktan dolayı mutlu musunuz?

Aslında ben hayattan çok ayrı olarak düşünemiyorum oyunculuğu. Bir insan gelebileceği en iyi noktaya gelmeli ve performans olarak kendisini olabilecek en yüksek yerlere taşımalı bana kalırsa. Yapmayı amaçladığım şey her zaman bu oldu ve bu noktada oyunculuk karşıma çıktı. Oyunculuk artık benim için hayatımın özü gibi bir şey oldu. Yani bir meslek olarak bakmıyorum. İnsan olarak kendimi keşfedebilmek ve farkındalığımı en üst noktalara taşıyabilmek adına benim için bir araç, bir yol gibi bir şey oyunculuk.

- Bundan sonrasında sinema için ne düşünüyorsunuz?

Ben, bilmiyorum, tüm oyuncular beyaz perdeye aşıktır diye düşünüyorum, benim asıl yapmak istediğim şey sinema zaten.

- Peki, izleyici için benim size sormadığım fakat sizin söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Çok derinleşmeden, basitçe söylemenin bir yolu var mı bilmiyorum ama bu diziyi mutlu olmak için izlesinler istiyorum. Gerçekten hani öfkeyi, şiddeti bir kenara bırakalım. Gerçekten çok yorgunuz. Mutlu olmak için izleyelim yani. Hayatlarımız Yeşilçamvari olsun gerçekten de.

GIPGIP OSMAN’IN KIZI ZELİŞ

Zeliş, Gıpgıp Osman’la Hatice’nin 25 yaşındaki cin fikirli, aksi, inantçı ve erkeksi kızıdır. Ve umutsuz bir şekilde patronu Yaman Eryaman’a aşıktır... Benzerlerine Yeşilçam filmlerinde çokça rastladığımız bir senaryo ve belki de o yüzden izleyicinin ilgisini çeken bir yapım Kalbim Ege’de Kaldı dizisi. Zeliş rolünde ise, daha önce Beyaz Karanfil’de Nergis rolüyle tanıdığımız Oya Unustası var. İzmirli bir ailenin İstanbul doğumlu çocuğu olan Unustası, konservatuar eğitimi, 2013 yılı Miss Turkey finalistliği, flüt ve piyano çalması ile dikkat çekiyor.

ERKEK BAŞSA KADIN BOYUNDUR

- Ege hikayelerine karşı özel bir ilginiz var mı? Çünkü Ege hikayelerinde kadın rolleri gerçekten çok derindir ve her ne kadar bizim erkek senaristlerimiz yazmış olsa bile olayları baya şekillendirirler.

Bilir misiniz bilmem ama zaten şöyle bir söz vardır; erkek baştır ama kadın boyundur. Ne tarafa çevirirseniz erkek de o tarafa bakar... Egeli kadınlar hatta dünyanın her yerindeki kadınlar, biraz fark ettirmeden yönlendiren bir rolde bulunuyor. Zeliha’nın da bence o anlamda maskülen tarafı biraz ağır basmış. Kadın, erkek ilişkilerinde çok fazla kadınlığını gösterememiş, artık gerçekten erkekleşmiş bir karakter haline gelmiş.