Egemen Bağış’ın yaptığı

Son zamanların en güzel hoşgörü örneklerinden biriydi AB Bakanı Egemen Bağış’ın yaptığı...

Kendisi hakkında yapılmış bir animasyonu twitter’da takipçileriyle paylaştı.

“Biz çok güldük, siz de gülersiniz...” diye not da düştü o animasyona.Ne televizyon habercileri ne de ekrana çıkan yorumcular bu hoşgörü hareketinin hakkını veremediler.Bu hakkın verilmemiş olması hepimiz için kötü. 

Ekranlarda sert sert bakan, bağıra bağıra konuşan ya da çok ağır cümleler kuranlar için bir teneffüs arasıydı o video.

***

Siyaset haberlerini sadece çatık kaş ya da ciddiyet üzerine kurmak gibi hatalar yapıyoruz.İngiltere Maliye Bakanı geçtiğimiz günlerde twitter’da ilginç bir fotoğraf paylaştı.Fotoğraf, Bakan’ın çalışırken öğle yemeğini bir hamburger menüsüyle geçirdiğini gösteriyordu.

Gazeteler bu fotoğrafı eleştirdiler zira hamburger menüsü en pahalı fast-food zincirinden alınmıştı.Yemeğe gidecek kadar vakti olmayan bir bakan portresi çizilmek istenirken küçük bir hata yapılmış. 

Yine de Maliye Bakanı’na dair bir haberin sadece bütçe rakamları ya da kesintiler üzerinden kurulmamış olması alışkın olduğumuz bir örnek değil...

***

Iskalanmış haberler sadece reyting değil zaman zaman iklim değiştirme imkanını da kaybettirir.Bu açıdan bakınca Egemen Bağış’ın paylaştığı video ve yazdığı not, kaçırılmış büyük bir fırsattır...

Baby TV gitti...

Bebek ve çocuk kanallarının bir platform için ne kadar önemli olduğu Baby TV ile ortaya çıktı. Fox Gruba bağlı Baby TV pazartesi günü Digiturk’ten ayrıldı, D-Smart’a gitti. Digiturk boşlugu doldurmak için Duck TV’yi yayına aldı ama gelde bunu veletlere anlat.

D-Smart Baby TV sayesinde hiç ummadığı kadar fazla sayıda abone kazanırsa kimse şaşırmasın...