Halime Sürek KAHVECİ
Halime Sürek KAHVECİ
Tüm Yazıları

Eğlence de var dinlenme de

Bu yıl sert geçen kış, birçok ilde tatil havası yaşatsa da öğrenciler için asıl tatil şimdi başladı. İsteyene sanat kursu, tiyatro isteyene spor ya da kamp keyfi... Gelin yarıyıl tatilini eğlenceli geçirmenin yollarına birlikte göz atalım.

TATİL RÜZGARI HER YERDE ESİYOR

Başta İstanbul olmak üzere özellikle büyük illerde hemen her alışveriş merkezi çocuklar için yarıyıl etkinlikleri düzenliyor, hediyeler veriyor. İşte AVM’lerdeki etkinliklerden bazıları:

İstanbul Mecidiyeköy’deki Trump Alışveriş Merkezi, yarıyı tatilini karnvala dönüştürmüş. Çocuk katında gerçekleşecek etkinlikler arasında hem eğitici hem eğlenceli atölyeler, neşeli tiyatro oyunları, keyifli oyunlar ve oyuncaklar yer alıyor. Hansel Gretel’den Kırmızı Başlıklı Kız’a çocukların en sevdiği masallar da tiyatro sahnesine taşınıyor.

 

İstanbul Ümraniye’deki Buyaka Alışveriş Merkezi, çocukların eğlenceli zaman geçireceği IceDream etkinliği ile gönülleri kazanıyor. 24 Ocak-8 Şubat tarihleri arasında, tüm gün sürecek etkinliklerde profesyonel eğitmenler eşliğinde çocuklara hem buz pateni öğretilecek hem de eğlenceli anlar ile buz pisti deneyimi yaşatılacak.

Carrefour Ankara Alışveriş Merkezi, Shopkins etkinliği ile çocuklara unutmayacakları bir alışveriş deneyimi yaşatacak. Tatilin ilk haftasında 13.00-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte çocuklar; market ürünleri, meyveler, tatlılar, parti yiyecekleri ve rengarenk oyuncaklardan oluşan interaktif atölyelerde eğlenecek.

Marmara Forum, bütün dönem boyunca ders çalışarak iyi bir eğlenceyi hak eden öğrencilere unutulmaz bir hediye hazırlamış. Her gün milyonlarca kez oynanan, son dönemlerin en popüler oyunlarından Candy Crush’ı ziyaretçileriyle buluşturan alışveriş merkezine gelenler dev ekranda bu oyunun keyfini yaşayacak. En çok şekeri kırıp yüksek puan alana hediye çeki verilecek.

Optimum Çocuk Kulübü, ocak ayında cumartesi ve pazar günleriyapacağı etkinliklerle, çocukların yaratıcı yönlerinigeliştirmelerine yardımcı olacak. Köpük panda, eğlenceli magnetler, hayvanat bahçesi, mandaldan oyuncaklar, sarı civciv, strafor bebekler, komik suratlar, bez çanta süsleme, dekoratif kutu, keçeden araba ve çanta yapım atölyeleri çocukları bekliyor.

İstanbul Küçükçekmece’deki     ArenaPark tüm çocuklara birbirinden eğlenceli etkinlikler, yarışmalar ve atölye çalışmalarını içeren bir aktivite programı hazırlamış. 1 Şubat akşamı sona erecek programda çocukların sevdiği çizgi film kahramanlarının gösterileri de yer alıyor.

Su altında yaşayan çizgi film karakteri SüngerBob ve arkadaşları Patrick, Squidward, Bay Yengeç, Sandy ve Plankton’un yer aldığı Bikini Kasabası tüm ihtişamı ile Palladium Ataşehir’de kapılarını açmaya hazırlanıyor. Tatilin tadını doyasıya yaşamak için Palladium’a gelerek Bikini Kasabası’nı ziyaret edecek çocuklara görevler verilecek. Görevleri tamamlayan tüm çocuklar, çeşitli hediyeler kazanmanın mutluluğunu yaşayacak.

AİLECE KAMP KEYFİ

Şubat tatilini çocuklarınızla birlikte, doğa ile iç içe, kişisel gelişime yönelik atölye çalışmaları eşliğinde yaşamak için Narköy’ün ayrıcalıklı bir önerisi var. Ekolojik turizm merkezlerinden Narköy, eşsiz bir deneyim yaşamak isteyen çocuk ve gençleri, aileleriyle birlikte Narkamp’ta ağırlıyor. 31 Ocak-2 Şubat günleri arasında yapılacak kampta ‘permakültür ve doğa deneyimleri’, ‘eğlenceli sanat atölyesi’, ‘ailece müzik-kendin yap, kendin çal müzik atölyesi’, ‘ekmek-peynir yapımı atölyesi’, ‘aile-çocuk ilişkileri söyleşisi’ ve çiftlik aktiviteleri gerçekleştirilecek. Rezervasyon için www.narkoy.com adresinden bilgi alabilirsiniz.

İstanbul’un Boğaz manzaralı SPA’sı Therapia, yarıyıl tatilinde çocuğunuzla birlikte huzur ve keyif dolu zaman geçirmeniz için farklı alternatifler sunuyor. Tatil boyunca gerçekleşecek çocuk yogası ile çocuğunuz doğru nefes almayı, yoga duruşlarını uygulamayı ve beden esnekliklerini korumayı öğrenebilir.

Bizde karne heyecanı katlandı bu yıl... Kerem, dördüncü sınıfın ilk yarısını bitirdi. Yılbaşıydı, kar tatiliydi derken üst üste gelen sınavlardan birazcık bunaldığı için olsa gerek, yarıyıl tatilini iple çekti. Elvan ise birinci sınıfı yarılamanın mutluluğunu yaşıyor. Okulun internet sitesinden abisinin ders notlarına bakarken “Benim de değerlendirmelerim oldu. Türkçe diktesinden kaç almışım?” diye yanaşıyordu yanıma. Birinci sınıfta not olmadığını ama değerlendirmelerinin çok iyi olduğunu anlatırken biraz karıştı kafası galiba. Yine de notlarının hepsinin beş olacağını düşünüyormuş. Derslerden başlarını kaldıran binlerce öğrenci gibi onlar da yarıyılı en güzel şekilde değerlendirmek için planlar yapıyor. Ben de bu planlara dahil edilebilecek kimi etkinlikleri ve hediye önerilerini derledim... Buyurun birlikte göz atalım...

Çocukların sanatla haşır neşir olması için bulunmaz fırsatlardan biri de yarıyıl tatilleri. İstanbul Modern, 7-12 yaş grubundaki çocuklara, 26 Ocak-6 Şubat arasında sanatla dolu, eğlenceli bir program sunuyor. Her gün farklı bir etkinliğin düzenlendiği sanat atölyelerinde çocuklar resim, heykel, yerleştirme, tasarım, mimari gibi disiplinleri içeren uygulamalar yapıyor. Büyülü gezegenler, örgü mekanlar, çağrışım albümü, gizemli gölgeler ve takı tasarımı atölye başlıklarından bazıları... Online kayıt http://www.istanbulmodern.org adresinde.

Sanat dallarında tercihini müzikten yana kullanan çocuklar da ARSU Akademi’nin beden perküsyon atölyelerinde keyifli vakit geçeribilir. 6-13 yaş arası çocuklar, sesin, sessizliğin, elin, parmakların, ayakkabının, rüzgarın, bakışların, kısacası her şeyin müziğe ve ritme dönüştüğünü, hayal güçlerinin yardımıyla öğreniyor. Detaylı bilgi için (216) 336 70 40  numaralı telefonu arayabilirsiniz.

SU İÇİNDE SULUBOYA

Yıllardır çocukları sanatın büyülü dünyasıyla buluşturan Akbank Sanat, yarıyıl tatilinde de özel bir program eşliğinde birbirinden eğlenceli ve yaratıcı atölye çalışmasına ev sahipliği yapıyor. Sarkis su içinde suluboya atölyesi, yaratıcı drama atölyesi, oyuncak heykel atölyesi, linol baskı atölyesi, sanatın yapı taşı oyun, ailece mozaik atölyesi, mobil heykel atölyesi başlıklarını taşıyan etkinlikler çocukların hayal güçlerini sanatla buluşturuyor. Ayrıntılar www.akbanksanat.com’da.

Çocuğuyla aynı hobiyi yapmak isteyen ebeveynler de unutulmamış... Cam Ocağı Vakfı ve Masterkids işbirliğiyle gerçekleşecek atölyede anneler ilk cam boncuklarını yaparak yeni ve eğlenceli bir hobi edinirken çocuklar hem orijinal Lego setleri eşliğinde “Cam nasıl oluşur?” konusunu işleyecek hem de ilk animasyon karakterlerini canlandırabilecek. Etkinlik 28 Ocak Çarşamba günü. Rezervasyon için (216) 433 36 93’ü arayabilirsiniz.

Sezen Aksu, çocuklar için öykü yazmış. IEG Family de bu öyküyü müzikal bir tiyatroya dönüştürmüş. 8 Şubat’a kadar İstanbul’da sahnelenecek müzikal, daha sonra Türkiye’yi gezecek. Sezuş’un Hikayeleri: Efe ve Bulut Osman Bey’e Karşı adını taşıyan müzikalde Çakkıdı, Şarkı Söylemek Lazım,  Adem Olan Anlar ve Tiki Tak gibi sevilen Sezen Aksu şarkıları yer alıyor. Müzikalde, tüm sokak hayvanlarının dostu Efe’nin, mahallenin köpeği Bulut ile kurduğu arkadaşlık anlatılıyor.

VİKO Çocuk Tiyatrosu çocukları enerji verimliliği konusunda bilinçlendirmek üzere Aydınlık Bir Gelecek için adlı çocuk oyunu ile sömestr tatilinde Üsküdar Koza Tiyatrosu’nda ücretsiz olarak çocuklarla buluşuyor.

Zorlu Çocuk Tiyatrosu da Karlar Ülkesi ve Kibritçi Kız oyunlarları ile çocukların tatil keyfine ortak oluyor. Ücretsiz olarak izlenebilecek oyunların sahneleneceği salonlar hakkındaki ayrıntılı bilgiyi www.zorlucocuktiyatrosu.com adresinde bulabilirsiniz.

TATİLİN TADI SPOR İLE ÇIKAR

Sanatı, dansı, müziği seven olur da sporu seven olmaz mı? Sportif çocuklar için birbirinden güzel hediyeler Decathlon mağazalarında. Kayaktan patene, basketboldan tenise, yüzmeden baleye, futboldan fitness’a her tür spor ekipmanını, uygun fiyatlarla bulabilirsiniz. Ne var, ne yok diye merak ediyorsanız decathlon.com.tr adresine göz atabilirsiniz.

Bostancı ve Etiler’deki şubeleriyle her yaştan sporsevere ulaşan Clubsporium, bu yıl da yarıyıl programlarıyla çocuklara spor dallarını deneme olanağı sunuyor. Yüzme, tenis, basketbol, jimnastik, salon futbolu, oyun ve dahası ister saatlik ister günlük tercih edeceğiniz programlarda. Ayrıntılı bilgi için www.clubsporium.com adresine bakabilir ya da 444 77 67’yi arayabilirsiniz.

Uluslararası fitness ve spa zinciri JATOMI Fitness Türkiye, Kids Gym  ile çocukların sağlıklı yaşama küçük yaşlarda adım atmasına olanak veriyor. Kids Gym’de çocuklar nasıl hareket ettiklerini fark ederek sınırlarını genişletebiliyor.

Tabu eğlencesi ile çocuklar ve gerçler diledikleri yerde eğlenebilir. Tabu Elektronik’te kelimeler ekranda görünüyor, oyuncular zamana karşı yarışıyor. Yasaklı kelimeyi kullanmadan en çok kelimeyi tahmin eden takım oyunu kazanıyor. Fiyatı, 79.90 lira.

Adeland ürünleriyle yaratıcılığını geliştiren çocuklar, adeland.com sitesindeki eğlenceli maceraya katılarak tatilde renk dünyasının koruyucuları olacak. Adel Kalemcilik, pedagoglar eşliğinde yarattığı Adeland Dünyası aracılığıyla çocuklara kendi karakterlerini, ülkesini, eğlence setlerini ve hikayesini yaratma fırsatı veriyor.

BİRLİKTE YEMEK YAPIN

Sağlıklı beslenmenin tatili olmaz, değil mi? Her türlü sebze ve meyvenin suyunu sıkabilen Bosch Katı Meyve Sıkacağı ve Toastexx tost makinesi tatil günlerinde yemek ve atıştırmalık saatlerini eğlenceli hale getirebilir. Lezzetli tostların kolayca hazırlanabileceği tost makinesi, eğimli plakaları ile pizza dilimi ve börekleri ısıtırken de büyük kolaylık sağlıyor.

Düzenli bir şekilde ailece yenen yemekler, çocukları birçok açıdan olumlu etkiliyor. Siz de, çocukların psikolojik ve davranışsal gelişimine katkı sağlayan aile yemeklerini destekleyen barbekü markası Weber Stephen’in ürünlerini kullanarak çocuğunuza lezzetli öğünler hazırlayabilirsiniz. Yemeği birlikte yaparak kaliteli zaman geçirmenin keyfine diyecek yok.

AYAKLARI HEP SICACIK

Evde terlik giymek istemeyen çocukların bile ilgisini çekecek modellerin yer aldığı Twigy koleksiyonlarında parlak renkler, neşeli tasarımlar ön planda. Hayvan figürleri tüm çocukların favorisi olmaya aday. Boyner, Ayakkabı Dünyası, YKM, Özdilek, Twigy mağazaları ve twigy.com’a uğrayabilirsiniz.

MACERASEVERLER YOLA ÇIKIYOR

Dünyanın en güvenilir valiz markalarından Samsonite, bütün bir dönemi ders çalışarak geçiren çocukları, çok sevdikleri kahramanlarla yepyeni maceralara doğru yol almaya davet ediyor. Disney by Samsonite’ın çocuklara özel tasarladığı bu dünyada; Mickey ve Minnie Mouse’dan büyüleyici Princess’a birçok kahraman var.

HER YERDE KAR VAR HAYDİ KOŞ KOŞ

Deıchmann koleksiyonunda yer alan kar botları sağlam ve sıcak tutan yapısıyla dikkat çekiyor. Siyah ve kahve gibi koyu renklerin yanı sıra pembe, turuncu, mavi ve sarı gibi cıvıl cıvıl renkleri de içinde barındıran koleksiyon, çocukları cezbediyor.

OYUNCAKLARDAN OYUNCAK BEĞEN

Kıddıe Home harika oyuncaklarıyla her yaştan çocuğu, hatta büyükleri çekiyor. İngiltere’nin ödüllü markalarından Le Toy Van, Goki ile Artivity (art&activity/sanat ve aktivite) kavramının yaratıcısı Mon Petit Art’ın tasarım oyuncakları çocukların yaratıcılığını artırırken kaliteli malzemeleri ile de sağlıklarını koruyor.

ANNE KIZ PİJAMA PARTİSİ

Anne kız kıyafeti olur da, pijaması olmaz mı? Yeni İnci’nin hazırladığı bir örnek pijama takımları eğlenceli tasarımları ve günün modasına uygun renkleriyle uyku konforunu artırıyor.

YÜZDE 50 İNDİRİM MÜJDESİ

Birbirinden güzel karne hediyesi seçenekleri Crocs mağazalarında. Üstelik, tüm bot ve çizmelerde net yüzde 50 indirim fırsatı sadece çocuk ürünlerinde değil yetişkin ürünlerinde de geçerli! Tatilin tadını birlikte çıkarmaya var mısınız?

FORMALARI ÇIKARIN ÖZGÜRLÜĞÜ YAŞAYIN

Tatili okul formalarını çıkarıp kendi zevkini göstermek için bir fırsat olarak gören çocuklar, U.S. Polo Assn.’in koleksiyonundaki parçaları en güzel karne hediyesi olarak görebilir. Çocukların hareket özgürlüğünü kısıtlamayan kıyafetlerle şıklık ve rahatlık bir arada. Saç örgülü hırkalar çocukları soğuktan koruyacak.

DENEYLERLE ÖĞRENİYORLAR

Sabancı Topluluğu’nun online alışveriş platformu Kliksa, eğlenmek ve deneylerle yeni bilgiler edinmek isteyen çocukları, deney setleri ve eğitici akıl oyunlarıyla buluşturuyor. Çocukların heyecanına ortak olmak isteyen anne babaların da kullanabileceği eğitici setler, yaş ve gelişim seviyesine uygun özellikler içeriyor.

ODASINA YAKIŞMAZ MI?

BU koltuk tam çocuklara göre... Prestijli markaları Türk tüketicisi ile buluşturan Mozaik çatısı altında yer alan, B&B Italia’nın özel tasarımı Up Junior Koltuk, göz alıcı kırmızı rengi ve eşsiz ikonik tasarımıyla çocukların yaşam alanlarında yerini almaya aday.