Eğlence kanallarında haber...

Salı gününün reytinglerine baktınız mı, ben baktım. Çok olağandışı ve sıkıntılı bir gün yaşamamıza rağmen eğlence kanallarındaki haber bültenlerinin durumu diğer günlerden farksızdı. Star Haber erken girmenin avantajıyla yürüdü ama ya diğer kanallar? Televizyonculuk adına en büyük endişem günün birinde eğlence kanallarından haber bültenlerinin kaldırılması.

Olur mu demeyin, bir sürü eğlence kanalında haber programı kalmadı. Hata mı bana göre büyük hata ama dizi tekrarı daha ucuz bir yol ya, kanallar prestij yerine bunu ve video kaset dükkanı olmayı tercih ediyorlar. Her neyse bültenler kısmına gelelim. 

Bir eğlence kanalında iyi bir haber merkezi bulundurmanın maliyeti yıllık milyon dolarlar seviyesinde. Maaş, sosyal ödemeler, ajans abonelikleri, operasyon masrafları, teknik derken rakam daha yukarılara da çıkabilir.

Böyle bir ortamda haber bültenlerini yaşatmanın yolu haberleri farklılaştırmak olmalı. Oysa neredeyse tüm bültenler aynı hale geldi. Eskiden gazetelerin haber çıkardığı televizyon bültenleri şimdi gazetelerden haber alıp yapıyorsa ortada bir sorun var demektir. Bu işe emek veren, kafa yoran herkesin takkeyi önüne koyup düşünmesi gerek...

Etik değil reyting...

Show Tv Seda Sayan’ın programını yayından kaldırdı, beklenen son. Medya sitelerinde karar programın yarattığı tartışmalara bağlanmış ama durum öyle değil. Show Tv eğer beklediği reytingi alsaydı o tartışmalara rağmen program devam ederdi.

Burada reyting derken sadece sonuçtan değil sonuç-maliyet ilişkisinden söz ediyorum. Yüz lira verdiğiniz bir iş ile 10 liralık bir iş hemen hemen aynı sonucu alıyorsa tercih 10 liralık işten yana olur.Olan da aslında tamamen budur...

Acun doğru iş yaptı...

Kaçak Gelinler yaz döneminin en iyi işlerinden biriydi. Kısa sürede sevildi, gün birincilikleri getirdi Star Tv’ye. O iyi dizi dün geceden itibaren TV 8 macerasına başladı.

Acun Ilıcalı son derce yerinde bir karar verdi zira Acun hayranlarının dışında başka kitlelerin de kanalı seyretmesi lazım. Bu açıdan bakınca dizi hem kalite hem de eğlence konsepti açısından da Acun Ilıcalı’nın kanalına uygun. Star Tv’ye gelince, iyi dizilerini henüz büyük rakip olmamış, üstelik Doğuş Grubu’yla da arası son derece iyi olan Acun Ilıcalı’nın kanalına verdiler. Dolayısıyla alan razı veren razı durumu söz konusu.

Burada tek sıkıntı olabilecek durum şu, bir zamanlar Kanal D’de bekleneni veremeyen diziler ikinci kanal durumundaki Star Tv’ye verilirdi. Benzer bir algının oluşmasının önüne geçmek lazım...