Ekmek elden su gölden sürmez!

Futbolumuzun kaliteli, sevimli, kalıcı, özendirici, dünyada herkesin izlediği bir durumda olmadığı açık bir şekilde ortada...

Geçmiş sezonda aklınızda kalmış kaç maçı hatırlıyorsunuz?... Şampiyon takımın bile, parmakla gösterilecek 5 maçı yok!

  Ligimiz bu kadar verimsiz olmasına rağmen, satın alma gücü kalitesinin çok üstünde... Uluslararası anlamda değer kazanmış birçok futbolcuyu alabilecek potansiyelimiz var. Kulüplerimiz ilk 20’ye girmeyi başardı.

  Futbol federasyonumuzun yıllık mali gücü, Avusturya Futbol Federasyonu’nun neredeyse 4 yıllık bütçesine denk geliyor.

Bu bir  gücün ifadesidir... Ancak ne var ki; Türkiye bu gücünü doğru, yerinde ve verimli bir şekilde kullanamıyor. Savruk... O kadar ki; yakaladığı mali güce rağmen, bankalardan kredi çekme paradoksuna düşüyor. Bütçeler, Yağma Hasan’ın Böreği gibi sağa-sola kontrolsuz bir şekilde savruluyor.

***

Kulüp bütçeleri, tarihlerinin hiçbir döneminde olmadığı kadar hacim kazanmasına rağmen; vergi borçlarının affı için gene devlete yalvarıyorlar. Bu durum; kaynakların amaçsız, kontrolsuz ve belki de bilinçli olarak karmaşık kullanılmasının sonucudur.

Kulüpler mali yönetim konusunda topluca sınıfta kalırken, naklen yayın havuzunun Kulüpler Birliği’ne devredilmesi teklifi öne sürülüyor. Bu isteğin gerçekleşmesi, sistemin tamamen çökmesi anlamına gelir.

Zaten yayıncı kuruluş; Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu ile ilgili son gelişmeler yüzünden, şirket kontrolünü ve yönetimini tümüyle kaybetmiş durumda... Yeni sezonda ne olacağı belli değil. Havuzda dönen büyük paranın geriye düşmesi bile söz konusu...

Gerçi TMSF yönetimi, mevcut yapıyı sarsacak radikal değişikliklere gitmeyeceğini açıkladı ama; bunun garantisi yok! Kulüpler sorumsuz, aceleci ve baskı yöntemiyle çalışırsa; değirmenin suyu daha az akar... Hep istemekle olmaz.

Siz de neler verebileceğinizi, hangi özverilerde bulunacağınızı düşünmek, hesaplamak ve projelendirmek zorundasınız. Yaygara çıkararak sorunu halledeceğinizi sanıyorsanız; TMSF merdiven altındaki kızılcık sopasını çıkardı mı, kaçacak delik ararsınız.

Akıllı olun!