‘Ekonomik vesayet’ peşinde koşan hayalperestler!

Değerli dostlar, yıllar önce daha net ifadesiyle “Türkiye her türlü vesayeti kırma yolunda ilerlerken” şu cümleyi bir yazımda paylaşmıştım; “...Türkiye 1946 sonrası iki vesayet altında yaşadı; birincisi yerli ve küresel işbirliği tarafından yürütülen ekonomik vesayet, diğeri de ekonomi-siyaset-sosyolojinin bozulması sonucu güçlenen silahlı vesayet! Bugünlerde ‘sivilleşme’ sonucu ‘silah üstünlüğüne dayanan iç vesayet’ sona ererken, Türkiye üstünde ekonomik vesayet sahibi olanlar yerlerinde kalmak için büyük bir savaş veriyorlar...” 

Evet, paylaştığım cümle aynen böyleydi ve 2003’ten 2018’e birçok vesayet kırılırken, ekonomik boyunduruk sevdasında olanlar yerel-küresel anlamda hayal görmeye devam ediyorlar… 

Sevgili dostlar, zor ve yokuş yollara tırmanırken içeriden dışarıdan onlarca kurum ve kişinin olumsuz yorumlarıyla desteklenen “negatif dalgalanmanın” altında ekonomik vesayet isteği ve eylemi yatıyor! 200 YILLIK HAYALLERİ BİTMEDİ; TÜRKİYE’Yİ EKONOMİK OLARAK TAM KONTROL ALTINDA TUTMAK İSTİYORLAR. ESKİDEN GİZLİ YÜRÜYEN BU SÜREÇ ARTIK AÇIĞA ÇIKTI VE AÇIK TEHDİTLERE DAHİ DÖNÜŞTÜ! 

Bu bağlamda bazı gerçekleri lütfen unutmayalım; Türkiye silaha dayanan iç-dış her türlü vesayet denemesini ekonomik olan ile eşzamanlı olarak kırdı ve bu kırışa hâlâ birileri daha doğrusu bundan nemalanmaya çalışanlar direniyor! Ama şunu gözden kaçırıyorlar; Türkiye “dünyanın en borçsuz” ülkesi, en sağlam makro dengesine sahip ve en önemlisi “gelişmeye uygun” belki tek bölgesi... “Gelişmiş” dediğimiz ülkelerin borçlarına ve özellikle milli gelirleriyle kıyaslanmalarına baktınız mı! Bakmadıysanız lütfen bir göz atın ve Türkiye’nin Amerika, Kanada, Japonya ve Avrupa ülkelerine göre nasıl durumda olduğunu analiz edin! Türkiye, rasyosu % 30’ların altında olan tek ülke! Fransa, Almanya, İtalya, Amerika ve Japonya’nın bir yıllık milli gelirinden daha fazla kamu dış borcu var! Türkiye’ye yönelik operasyonlarda istediklerini alamayacaklarını anladıkları gün geldiğinde ve özellikle “paranın güvenli” liman aradığı YENİ bir dünya düzeninde Türkiye’ye para akacaktır! Ekonomiyle oynayarak siyasi manipülasyon yapmaya ve para kazanmaya çalışanlar KESİNLİKLE “tasfiye” olacak! Sabırla bekleyin, hep birlikte göreceğiz… EKONOMİK VESAYET ÜMİDİ OLANLARI DA BU SON DÖNEMEÇTE GERİDE BIRAKACAĞIZ! 

Sevgili dostlar, Sayın CUMHURBAŞKANIMIZ ilk göreve geldiği zaman yani 2003’te IMF baskısı altında ezilmek istenen, piyasa sopasıyla dövülen, her anlamda işine karışılan bir Türkiye gerçeğinden TAM BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE GERÇEĞİNE geçtik… Bu son dönemeç de her türlü baskı ve tehditlerine MANİPÜLASYONLARINA RAĞMEN geçilecek ve YENİ TÜRKİYE gerçeği çok daha net hayata geçecek…DURMAK YOK HER ANLAMDA MÜCADELEYE DEVAM… 

Önemli not: Varlık Fonu için çok doğru bir modelleme ortaya çıktı. Zaman ve tecrübe ile model daha da gelişecektir. Konu hakkında birçok yalan yanlış haber yapılıyor. Başbakan’a bağlı ilk yönetim kurulu yeni döneme geçilmesiyle ortadan kalkmıştı. Yeni sistem ile ortaya çıkan yeni modelleme ve yeni Yönetim Kurulu ile çok hızlı adımlar atılacak. Her zaman “maaş” spekülasyonu yapıldı. İlk yönetim kurulu tarafından alınan “maaş almama” kararının yenilenmesi çok önemli ve kamuoyu tarafından çok iyi bilinmeli. İlk ayrılan YK Başkanı Bostan dahil olmak üzere Varlık Fonu bünyesinde görev yapan yönetim kurulu üyeleri İLK GÜNDEN BUGÜNE VE YARINLARA tek kuruş maaş almadı ve yeni YK kararı ile YİNE almayacak, BU MİLLİ BİR GÖREV! VE ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATILACAK! SPEKÜLASYON YAPMAYA ÇALIŞANLARA DUYURULUR!