Eksik ama inançlı

Beşiktaş kazanırsa, boyu 30 puana inecek yarışta arkasındaki en yakın rakibine 10 puan fark atacaktı. Önündeki rakibi ile de 2 puanlık farkı koruyacaktı.  Ki bu, şampiyonlar ligine katılabilmenin anahtarını artık elinde tutmaktı. Müthiş bir avantajı getirecek bir itici güçtü. Kazanmak, Eskişehirspor’a onunculuktan dördüncülüğe tırmanma olanağını sağlayacaktı. Bu da onlar için Avrupa’ya çıkma yolunda umut yüklenmek olacaktı. Evet, ama ikisi için de yollar dikenliydi. Hem kendi yeterlikleri azdı hem güçleri denk düşmüştü. Beşiktaş’ta önemli eksikler vardı. Almeida, Dany, Sivok, Fernandes sakat, Atiba, Necip cezalıydı.

Hürriyet’in yokluğu da Eskişehir’i çok etkiledi. Maçta orta alan mücadelesi hiç öne çıkmadı. İkisi de bu bölgelerinde hem dirençsizdi hem düzensizdi.

Eskişehir’in topa sahip olma özelliği ile kendine sağladığı dengeli hücum avantajı, Beşiktaş’ın top kazanmasına da yardımcı oldu. İlk yarının gol umudu zengini Beşiktaş’tı. İkinci yarıda baskıyı artırdılar ama pozisyonda gerilediler.

Ömer ilk kez ilk onbirdeydi. İşini iyi yapmanın çabasını harcadı. Hazırı beklemedi, ortak üretime katkı verdi. Ama Beşiktaş’ın oyun yapısı onu öne çıkarmadı. Takımca hızla öne koştular, ancak orada topu çabuk kullanmaya özen göstermediler. Çoğunlukla rakibin savunmaya yerleşmesine izin verdiler. Ömer’in Almeida’nın görevini üstlenmesi için daha çok var.

Jermain Jones sivrilen adam olmadı, ancak Fernandes’e oranla çok daha az top tutan, az top kaybı yapan, pas isabeti yüksek bir yapıdaydı. Bilinen yırtıcı futbolunu göstermesi için fizik gücünü artırması gerekiyor.

Biliç’in ilk onbirin iki yenisi Jones ve Ömer’in yerine, ilk onbirin uzak isimleri Mustafa ile Holosko’yu alması, Gökhan’ı ortaya çekmesi Holosko’yu sağda görevlendirmesi ne vereceği önceden kestirilemeyecek bir arayıştı. Yetmedi. Biliç son hamlesini, Kerim’i sahaya sürüp kenarda oynatması ve çift santrfor kullanmaya girişmesiydi. Bu da kaliteyi artırmadı, ancak Eskişehir’de de bir patlama yoktu. Beşiktaş’ın yapabileceklerinin tümünü ortaya koyma çabası son dakikada maçın en iyisi Ersan’la ödülünü almaya yetti.