El freni gidince!

Sadece futbol oynamayı düşünen arzulu, rakibine önde basan, kazanmak için gayretli İlk dakikalarda baskıya direnen ilerleyen dakikalarda orta saha üstünlüğünü sonra da pozisyon zenginliğini ele geçiren bir Trabzonspor seyrettik. 

Medjani ve Papadopulos, Burak’la gelen baskılara yerinde müdahalede bulundu. Özer ve Mehmet Ekici, Constant ve Yusuf’a iyi servis yapıp, oyunu  Galatasaray ceza sahasına yıktılar.

Olcan, Musa Nizam ile iyi kontrol edildi. İlk yarının en etkisiz futbolcusu Cardozo oldu.

Pozisyonları netice bulmayan ama  mücadelesi yüksek bir ilk yarı seyrettik.  

Trabzonspor ikinci yarıya rakibine baskı yapan ilk toplara müdahale eden bir anlayışla başladı.. 58’inci dakikada Medjani takımını öne geçirirken yine bir hakem faciası yaşandı. Artık sporseverler elle yapılan müdahaleleri bile göremeyen veya görmesine rağmen çalamayan hakem arkadaşlara o kadar alıştılar ki tepki bile vermiyorlar.

Gol Trabzonspor’un moralini o kadar yükseltti ki futbolcular adeta canlarını dişlerine takarak oynamaya başladı.

İlk yarının kayıp adamı Cardozo ikinci yarı takımının ateşleyicisi olarak ortaya çıktı. Rakip stoperleri zorlayan Cardozo arkadaşlarının ileriye rahat çıkmasını sağlayınca pozisyonlar arttı. Bordo-Mavili ekip uzun süredir zorlandığı derbi maçlarından birini 3-0 gibi net bir skorla kazandı.

Kaleci Fatih takım bana güvenmeye devam edin dedi. Bosingwa’ya nazar değmesin. Özer ve Mehmet Ekici her geçen gün daha iyi oluyor. Haftalardır niye oynamıyor dediğimiz Yusuf şükürler olsun yüzümüzü kara çıkarmadı.

El freni Vahid’e dayananların kulakları kızarsın.

Ersun Yanal  ile ilgili düşüncelerim çok açık ama elma ile armutu hiç karıştırmadım. Maçın galibi hakikaten Ersun Yanal’dır.