Elma suyu iç kanserden korun

Elma suyu içmek kanser ve kalp krizini tetikleyen pek çok çevresel faktörün izini bedenden silmek için yeterli antioksidana sahip.

Gün içinde elimizden telefon düşmüyor ve ciddi radyasyona maruz kalıyoruz. Bunun dışında sigara gibi çevresel faktörlerle oluşan serbest radikallerin vücutta neden olduğu hücre hasarı da doğrudan kanser, kalp ve damar hastalıkları, katarakt, artrit oluşumuna neden olabiliyor. Bu sorunlardan korunmak için sağlıklı beslenme planınıza muhakkak taze meyve ve sebze koymalısınız.

Kolesterolü düşürüyor

Yüksek miktarda sebze ve meyve tüketiminin kalp hastalıkları ve kanser gibi hastalıklara karşı koruyucu etkisi var. Birçok araştırma yılın her mevsiminde kolayca bulunabilen taze elmanın suyunu tüketmenin yüksek tansiyon ve ritim bozukluklarına karşı da yararlı  olduğuna işaret ediyor.  Besin kimyası çalışmaları  elma suyunun içerdiği kuvvetli antioksidan olan bileşenlerin, hücresel hasarı  önleyici potansiyel bir etkinlik gösterdiğini bildiriyor. Yüksek antioksidanlara sahip taze elma suyu kötü kolesterolün etkisini önleyici, yüksek tansiyonu düşürücü ve kalpteki ritim bozukluğunu önleyici bir etkiye de sahip.  40 bin kadın üzerinde yapılan bir  çalışmada elmanın içerdiği flavonoidler ve kardiyovasküler hastalıklar arasındaki ilinti irdelenmiş. Buna göre, elma tüketen kadınlarda söz  konusu hastalık riskinin yüzde 13-22 oranında azaldığı bulunmuştur.

Her sabah bir bardak için

Elma suyu hazırlanırken 2-3 taze elmadan 1 bardak elma suyu çıktığı için daha fazla antioksidanı da içimi kolay olan taze meyve suyundan kolaylıkla alabiliyorsunuz. Elma suyu oda hava ve ısısında bekletilip içilirse besin değeri azalır.