Emenike asmaca...

Yine aynı şey oldu, sahada oynanan futboldan ziyade diğer olaylar damga vurdu Fenerbahçe-Beşiktaş maçına. Önce geceye damga vuran yayıncılıktan söz edeyim. 

360 Tv’de, Telegol programı maçın hakemi Fırat Aydınus’u yayına bağladı. En fazla tartışılan, Emenike forma çıkardığında neden sarı kart görmedi sorusuna birinci ağızdan cevap aldılar.

Ne canlı yayın ne de özet yayınlama hakkı var 360 Tv’nin. Buna karşın geceye damga vuran haberciliği yaptılar, kanallarının adının her yerde duyulmasını sağladılar.

***

Mustafa Denizli Lig Tv’de Emenike’yi anlamayı çalışan tek yorumcu olarak dikkat çekti. Ekrandaki tüm yorumcular arasında kulübe tecrübesi en fazla olan isimdir Mustafa Hoca. Adam kazanmanın adam harcamaktan çok daha zor olduğunu en iyi o bilir. Tümer Metin, Fenerbahçe forması giydiği dönemde Avrupa kamplarında bazı taraftarla karşı karşıya gelmişti.

Futbolcu psikoloji açısından biraz daha anlayışlı olması beklenebilirdi yani.

Emenike’ye kızmak, satmaya karar vermek bir tercihtir ve yapılabilir.

Kadro dışı bırakmak dahil atacağınız adımların futbolcunun bonservis bedeline zarar vermemesi gerekir. Doğru idare mantığı doğru hocalık da bunu gerektirir. Pazar gecesi yorum yapanlar taraftarlara hoş gözükmek için meselenin bu yanına hiç bakmadılar...

***

Gecenin bir diğer bombasını Ntv’de Rıdvan Dilmen patlattı. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın takım kaptanı Emre’nin müdahalesinin ardından oyuncu değişikliği planını değiştirdiğini söyledi. Durum gerçekten böyleyse, Fenerbahçe açısından durum son derece sıkıntılı demektir.

Bu arada Fenerbahçe taraftarı olduğu için hep objektif davranmamakla suçlanan Rıdvan Dilmen bu sözleriyle Aziz Yıldırım’ı da son derece zor durumda bıraktı. Demek ki taraftar olmak gerektiğinde objektif olmaya engel değilmiş.

***

Bir de geneli konuşalım... Sahada futbol kötü olunca futbolun dışında kalanları daha çok konuşuyoruz.

Bu arada Lig Tv’nin uçan kamerası biraz daha deniz üstünden stadyuma gelebilir. Kanal D haberde yönetici olduğum dönemde bir milli maç öncesi helikopterden yayın yaptırmıştım. Deniz üstünden gelince görüntüler harika oluyor, 15 dakikalık uçuş süresi yeterli olur, izin kısmı da umarım bir şekilde halledilir...