Emin adımlarla

Fenerbahçe’yi kazanıyor, eleştiriyoruz. Kaybediyor, yerden yere vuruyoruz. Aykut aşağı, Aykut yukarı. Sonra dilimize Aziz Yıldırım dolanıyor. Futboldan tek kelime etmez hale geliyoruz.

Kupada zorlu bir deplasman, zorlu bir rakip olan Bursaspor karşısında Fenerbahçe, daha maçın hemen başlarında Gökhan Gönül ile şık bir gol atarak öne geçti. Oyun geneline baktığımızda, Bursaspor topla daha fazla buluşan, daha fazla akın yapan, ama ilk yarı itibariyle bir tek net gol pozisyonu bulamayan takımdı. Fenerbahçe, Gökhan ile bulduğu golden sonra, aynı futbolcu ikinci bir pozisyonu harcayıp kaçıran oldu. Daha sonrasında da Krasiç, gene bir karşı karşıya pozisyonda çok kolay gol atması gerekirken, işi heba ederek Fenerbahçe’yi mutlak bir golden etti.

Pozisyonları bulan Fenerbahçe; oyunun geneline baktığımızda ise Bursaspor vardı sahada. Daha fazla hücum girişimi yaptılar. En azından öyle görüntü verdiler.

Ne zaman maçın ikinci yarısı başladı, Bursaspor üst üste akınlar geliştirerek, üstünlüğü sağladı. İki topu da direkten döndü. Daha sonra Pinto’nun attığı golle maçı eşitledi.  Aykut Kocaman kardeşimiz akıllı değişiklikler yaparak, Sow’u oyuna aldı. Krasiç’i çıkarttı. Sonrasında Fenerbahçe, Baroni’yi de oyuna monte ederek maçın kontrolünü ele geçirdi.

Sow’un bir gol vuruşunu Şener kendi kalesine tamamlayararak, skora dengeyi getirdi. Dana sonra da Cristian Baroni’nin üçüncü Fener golüyle maçın rengi belli oldu. Sarı-Lacivertliler böylece kupada grubundaki liderlik koltuğunu sağlama aldı.

Fenerbahçe’nin saha içindeki savunma anlayışı, doğrusu yanlışlarıyla tipik bir İtalyan takımı gibiydi. Gol atan, az gol şansı vermeye çalışandı. Ama şu da bir gerçek ki, Aykut kardeşimin değişiklikleri, skora değişiklik getirdi ve Ziraat Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe çok önemli bir yol katederek zirvedeki yerini sağlamlaştırmış oldu.

Kazanan fazla eleştirilmez. Fenerbahçe’nin önemli oyuncuları var. İyi kullanılırlarsa, önemli galibiyetlere imza atacaklarına inanıyorum. Bu düşüncemi inşallah Fenerbahçeli futbolcular ve Aykut hoca tekzip etmezler!