Emre ve Demba Ba neden gönderildi?

Emre’nin gönderilmesini doğru bulmuyorum. Neden bugüne kadar bekletildi? Emre gibi bir oyuncuyu getirmezlerse çok sıkıntı yaşayacaklardır, bundan eminim. Geçen sene Emre sakatlık yaşadı, sıkıntılı anlar yaşadı. Ama şu bir gerçek ki, Fenerbahçe’nin orta sahasında kaleye direkt giden Emre’nin adam eksiltmesi , kritik golleri, hırsı ve presi ile güzel işler yaptığı da bir gerçek. Yeri nasıl doldurulacak merak ediyorum. Göndermek kolay da yerini doldurmak zor..

***

Demba Ba geçen sene Beşiktaş’ı şahlandıran, havaya sokan, adına besteler yapılan oynadığı zaman da gerçekten harikalar yaratan ve bu kadar kısa sürede Beşiktaş’a ve Türkiye’ye alışan sempatik bir oyuncuydu. İyi bir para bulundu ve satıldı. Buna itirazımız yok. Ancak yeri doldurulmazsa tehlike çanları çalmaya başlar. Futbolda para herşey değildir, golcü bulmak zordur. Unutmamak lazım iyi golcünün de ederi 10 milyon eurodan aşağı değildir. Bir de bu parayı verdiğiniz futbolcu kısa sürede nasıl takıma ve ülkeye alışacak, lige nasıl alışacak bunlar soru işaretleridir.

***

Galatasaray beklemede ama inanıyorum ki en az 2 veya 3 tane takımı sırtlayacak yıldız oyuncu düşünülüyor. Zaten bu takımla yola devam ederseler seneye işleri çok zor olur. Defans kurgusuna Hamza hocanın çok daha önem verip, dikkat etmesi lazım. En zayıf halka orası. Podolski’nin çabukluğu ile adam eksiltmesiyle büyük bir avantajı var. Güçlü bir fiziğe sahip. Bu büyük bir avantaj sağlayacaktır. Adaptasyon süresi önemli.. Galatasaray’a ne kadar sürede alışacağına bakacağız, göreceğiz.

***

Trabzonspor’da bir kaos ortamı var. TFF seçimlerinden sonra Haluk Ulusoy’a yapılanlar yüzünden isyan bayrağı çekildi. Bu süreçte transfer yapmak bir hayli zordur. Ersun Yanal zaten Amerikalarda dolaşıyormuş... Yeni menejer Süleyman Hurma futbolcu transferi avında. Ortada bir koordinasyon eksikliği var. Bir sevgisizlik var. Allah yardımcıları olsun.

Bakalım bu sene de transferde geçen seneki 22 rakamının üzerine çıkacaklar mı? Merak ediyorum doğrusu...