Emre’siz Fener Alanya’da daðýldý

Süper Lig’de zirveyi deðiþtirebilecek bir maç. Bir yanda sakat Emre’den yoksun Fenerbahçe, diðer yanda lider Alanyaspor.

Ersun Yanal’ýn sahaya sürdüðü kadroda Gustavo ilk on birde ama görüyoruz ki Emre’nin boþluðunu dolduracak seviyede deðil. Topa yön veremiyor, rakibi karþýlayamýyor. Zamana ihtiyacý var. Yediði gole kadar Erol Bulut’un Alanyaspor’u ‘Fener’i durdurayým, ani atakla gol arayayým’ felsefesindeydi. 

Rodrigues’in taþýdýðý topta Max Kruse topun üstünden atladý. Tolga Ciðerci ceza sahasý içinde düzgün bir vuruþla fileleri havalandýrdý. Bu gol Fener’in iþini kolaylaþtýrýr mý diye düþünmedik deðil. Ancak Alanyaspor pes edecek bir takým deðildi. Ýlk yarý biterken kaleci Altay ile Zanka’nýn anlaþmazlýðý Fener’e pahalýya patladý. Asýl hata Altay’da idi. Boþta kalan topu Cisse filelere gönderirken zorlanmadý. ‘Devreye önde gireceðim’ diyen Fener büyük þok yaþadý. 

Ýkinci yarýya Alanyaspor golle baþladý. Sahanýn etkili ismi Cisse bir kez daha skoru deðiþtiren isimdi. 

Burada þunu sormak gerekir; Fenerbahçe defansý neredeydi, bir oyuncu bu kadar yalnýz býrakýlýr mý? Geriye düþtükten sonra Ersun Yanal’dan oyuna müdahale ve deðiþiklik bekledik. Ancak çok geç yaptý, bu da lider Erol Bulut’un takýmýna avantaj saðladý. Fener’in forvet hattýný oluþturan Vedat Moriç rakip defans arasýnda sýkýþýp kaldý. Max Kruse ise tek baþýna çabalayýp durdu. 

Ozan Tufan’ýn kaptýrdýðý topta Fernandes üçüncü golü fener aðlarýna gönderirken galibiyeti perçinleyen isimdi. Dün geceki skor gösteriyor ki Alanyaspor liderliði sonuna kadar hak ediyor. Fenerbahçe ise Emre yoksa kayýplarý oynuyor.