En iyileri Çakır ve Kalkavan

Tam 34 hafta süren Süper Lig maratonu sona ererken takımlar gibi hakemlerin de başarılı olan ve olmayanları vardı. İlk olarak, FIFA kokartına sahip 7 hakemin sezon performansını masaya yatırdık. 

- CÜNEYT ÇAKIR: İnsan bünyesinin çok üstünde bir yük taşıdı. Ülkemizdeki maçlarda zaman zaman eleştiriler alsa da, yurt dışında çok zor maçlarda çok başarılı oldu. Şu anda Avrupa’nın en iyisi ve eğer Euro 2016’da Milli Takımımız finale kalmazsa Fransa’daki  final maçının en önemli adayı.

- METE KALKAVAN: Sezon başında babasının yaşadığı önemli rahatsızlığa rağmen mükemmel bir sezon geçirdi. Çok zor maçlarda başarılı yönetimler gösterdi ve MHK’nin can simidi oldu. İstanbul’un üç büyük takımı arasında oynanan 6 derbi maçın üçünü o yönetti.

- HÜSEYİN GÖÇEK: Yurt dışında hem Avrupa Ligi maçlarında düdük çaldı hem de Cüneyt Çakır’ın tüm maçlarında kale arkası hakemliği yaptı. Ülkemizde ise MHK Başkanı ve yardımcısının üvey evlat muamelesine maruz kaldı. Diğer FIFA hakemlerine gösterilen sıcak yaklaşım kendisine gösterilmediği için istediği çizgiyi yakalayamadı.

- HALİS ÖZKAHYA: Genç yaşta FIFA kokartı takmasına ve çok önemli şanslar yakalamasına rağmen beklenen performansına bir türlü kavuşamadı. Sezonun ilk yarısında kötü bir yönetim gösterdiği Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi sonrasında inişli çıkışlı bir grafik ortaya koydu. Trabzon’da yaşadığı önemli bir sakatlık sonrasında bir süre sahalardan uzak kaldı.

- ALİ PALABIYIK: Sezon içinde çok istikrarlı bir görüntü ortaya koymasa da küçük takım, büyük takım ayrımı yapmıyor, kafasında tilkiler dolaşmıyor. Benim beğendiğim ve daha iyi olmasını beklediğim bir hakem.

- ALPER ULUSOY: Geçtiğimiz sezona çok  iyi başlangıç yaptı ve ligin ilk yarısında gösterdiği performans sonucunda  FIFA kokartı ile ödüllendirildi. Ancak göğsüne taktığı FIFA kokartı biraz ağır gelmiş olacak ki, ligin ikinci yarısında iyi maçlar yönetmedi. Özellikle Eskişehirspor-Fenerbahçe maçındaki sıradışı hataları nedeniyle oldukça eleştirildi ve uzun süre dinlendirildi.

- DENİZ ATEŞ BİTNEL: Geçen sezon onun başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi. Sezona muhteşem bir giriş yaptı. Ligin ilk yarısında harika maçlar yönetti ve bunun karşılığında FIFA kokartı takmaya hak kazandı. Ancak ligin ikinci yarısında İstanbul’da yönettiği Galatasaray-Trabzonspor mücadalesinde çok kötü bir performans gösterdi ve Trabzonspor camiasının maç bitimindeki isyanı sonrasında MHK tarafından cüzzamlı muamelesine tabi tutulup kendisine hiçbir kategoride maç verilmedi. Bitnel’in hakemliği bitirilmek üzere.