Ýki takýmýn son beþ haftalarýna baktýðýnýzda MÝY’nun BJK’tan iki puan fazla topladýðýný, bir fazla gol atýp bir eksik yediðini ve bunlara göre Beþiktaþ’a zorlu rakip olacaðýný görürdük. Öyle de oldu, ama...
Beþiktaþ kazanýrsa puan cetvelinde epeyce týrmanacaktý. Ancak arada bir fark vardý. Beþiktaþ ligdeki son iki maçýnda futbol olarak da geliþmekteydi. Oyununda tempo artýþý yapmýþtý. Takým oyununu piþirmiþti. Özgüveni doruktaydý.
Mersin de dibe vurmuþtu ve kazanmak zorundaydý. Tempolu bir futbol ile Beþiktaþ’ýn üzerine gitti. MÝY bunu yaparken Beþiktaþ’taki bir geliþmeyi daha izledik. Rakibinin durumunu ve oyun biçimini kendine kullanmaktý bu. Açýlan ve topa sahip olma ortalamasý yüksek rakibini bir ve ikinci bölgede kabul etti. Günlük alýþýlmýþ deyiþiyle topu Mersin’e verdi. Ama eskiden yaptýðý gibi orada kalmadý. Kazandýðýnda topu hýzlý ve çabuk deðerlendirmenin ve açýlmýþ rakibinin býraktýðý alanlarý hýzlý kullanmanýn çabasýný harcadý. 11’e 11 oynanan ilk yarý rakamlarýný vereyim: Topa yüzde 67-33 Mersin sahip oldu, ama bu yarýnýn en çok ve en hýzlý koþanlarý ilk beþlerinin tamamý Beþiktaþlýydý!
Oðuzhan’ýn ikinci goldeki vuruþu da üçüncü golü hazýrlayýþý da görkemliydi. Ýlk yarýnýn en iyisiydi. Genç oyuncu hýzla yükseliyordu, ama barajda elini kullanma hatasý yapýp topu elle kesince ikinci sarýdan kýrmýzý görerek kendi yolunu kendi kesti! Bu Beþiktaþ’a da olumsuz yansýyabilir. Ýyi kapanan ve hýzlý açýlan Beþiktaþ’ýn savunma-hücum geçiþlerine kalite katan bir adamý eksilince Mersin daha çok hücumda kalan takým oldu. Bu aradaki kontrataklarda iyi vuruþlar yapýlabilse Beþiktaþ gol sayýsýný artýrabilecekti. Beþiktaþ’ýn da Mersin’in de özgüven yükleri, oyunu çabuklaþtýrma çabalarý, iyi mücadele etmeleri, maçýn akýþý içinde karþýlaþtýklarý olumsuzluklarýn etkisinde kalmayýþlarý, hep iyiyi arayýþlarý maça giderek artan futbol tadý verdi. Ýkinci yarýda on kiþi oynamasýna karþýn, topa sahip olma oranýný %1’de olsa artýrýþý, rakibinden bir fazla þut atýp (13)(MÝY 12’de2) 9 kez çerçeveyi bulmasý Beþiktaþ’ýn maç notunu artýran önemli verilerdi. ... VE takýmýn her bireyinin soluklanmadan týkýr týkýr çalýþmasý, ‘aralarýndaki en iyi olaný’ seçme zorluðu yaratacak kadar iyisinin bulunmasý alkýþa deðerdi.