En keyifli derbi

Son yıllarda böylesine yüksek tempolu bir derbi seyretmedik. Ayrıca karşılıklı gol düellosu şeklinde geçti.

Beşiktaşlı Olcay, ilk önce Gökhan Gönül’e çalımı basarak topu düzeltti ve golünü attı. Bu golde pası veren Hugo Almeida’nın da hakkını vermemiz lazım. Bu Beşiktaş golünden hemen sonra, Emenike ile atılan beraberlik golü geldi. Emenike’nin girdiği bir diğer pozisyonda Tolga Zengin topa iyi uzanarak çıkaran oldu.

Meireles maçın üçte birlik zamanında takımını 10 kişi bırakarak kırmızı kart gördü. Bu oyuncunun gaddarca futbol anlayışına koskoca bir tepki koyuyorum. Hem rakibine saygısı yok, hem de takımını 10 kişi bırakarak olağanüstü yanlışlara davetiye çıkarıyor. Alper’in Emenike’ye, Emenike’nin de Sow’a aktardığı al da at pası, Fenerbahçe’nin ikinci golünü getirdi. Karşılıklı atılan gollerin her biri, birbirinden güzeldi. Bu kez de Veli’nin pasını Almeida gole çevirdi ve maçı eşitleyen oldu. Yetmedi. Almeida kendinin ikinci, takımının üçüncü golünü atarak, ilk yarıya noktayı koydu.

Atiba’nın kendi kalesine attığı golde ne vardı da Cüneyt Çakır iptal etti, anlayamadım. Necip’in de ikinci sarı karttan kırmızı görüp oyun dışı kalmasıyla bu kez Beşiktaş 10 kişi kaldı. Fenerbahçe takım olarak maçın bitim saniyelerine kadar arzu ve istek dolu. Her maçta da bunu gösteriyor ve tekrarlıyor. 3-2 yenik druruma düştüğü zamanda bile oyundan kopmuyor, gole ulaşabilmek için olağanüstü uğraş veriyordu. Nitekim Kuyt’ın atmış olduğu beraberlik golü de, bunun bir kanıtıydı.

Fenerbahçe, çok rahat kazanacağını zannettiği bir maçta, evdeki hesabın çarşıya uymadığını anlamış oldu. Güzel bir derbi seyrettik. Temposu yüksek, zaten gollerin karşılıklı atıldığı, sayısal rakamlara bakarsak, aksini söylemek mümkün değil.

Türk hakemliğinin lideri pozisyonunda gözüken Cüneyt Çakır, maçı iyi yönettiği zamanlardaki ince kararlarla sanki Fenerbahçe’nin galip gelmesini biraz engellemiş oldu zannediyorum. Çünkü; Atiba’nın kendi kalesine attığı golde, en ufak bir faulün olmadığını söylemek istiyorum. Bazı önemli kararlarda es geçen tarzını da kendimce kabullenemiyorum.