En zoru kendimizi oynamaktı

Onlar sosyal medyanın fenomen ekibi. YouTube’da Oha Diyorum, Yapyap ve Oyun Delisi adlı kanallarında 4 milyon takipçileri var. Videoları toplamda 2 milyar kez izlenen grubun üyeleri Fırat Sobutay, Melih Abuaf ve Alper Rende ile buluştuk. Beyazperdede Oha Diyorum adlı filmle yerini alan ekip planlarından bahsetti. 

Sanal alemin çılgın ekibi Oha Diyorum, bilgisayar ekranları başındaki hayranlarını sinemaya getirebilecek mi? Bu hafta ekibin adıyla vizyona giren Oha Diyorum adlı filmin başrol oyuncuları Fırat Sabutay, Melih Abuaf ve Alper Rende ile bir araya geldik. Filmin vizyona girmesi sebebiyle heyecandan yerlerinde duramayan ekip ‘Ne yapsak, hangi salonda izlesek, bakalım insanlar ne tepkiler veriyorlar, yorumlar ne’ gibi tatlı bir heyecan içinde. Milyonları kahkahaya boğan ekibi yakından tanımaya ne dersiniz? 

- YouTube kanalınızın ortaya çıkışı nasıl oldu?

Melih: Mediakraft ismindeki şirketimizi; Ersan Özer, ben, Levent Gültan ve bir Alman şirketiyle beraber 2013 yılı sonunda kurduk. 2014 Haziran ayından itibaren de You Tube’a özel prodüksiyon yapıyoruz. En popülerleri; Oha Diyorum, Yapyap ve Oyun Delisi olmakla beraber birkaç kanalımız var. Bu kanallar gerek abone sayıları, gerekse izlenimleriyle Türkiye’nin en iyi kanalları arasında. 

- Fırat ve Alper ekibe nasıl dahil oldu?

Fırat: Ersan Özer’le yazdığı bir filmde oynadığım sırada tanıştık. Filmin çekimlerinden sonra bana ekibe dahil olmamı teklif etti ama altı ay aramadı. O sırada başka işler de yapıyordum, aradığında ise hemen koştum geldim. İyi ki de gelmişim.  

Alper: Mediakraft’a dahil olmadan önce oyunculuk yapıyordum. Ersan Ağabey’in oyuncu aradığını duydum ve ona video gönderdim. Önce bir videoya sonrasında ise ekibe dahil oldum. 

- Oha Diyorum’u beyazperdeye aktarmak kimin fikriydi? 

Melih: Oha Diyorum üç senelik bir macera. Film kafamızda hep vardı. Ersan Ağabey “Bir senaryo yazayım” dedi ve iki ay ortadan kayboldu. Senaryo biter bitmez “Hadi çekelim” dedi. Sonra bir baktık filmi çekmişiz.

- Senaryodan kısaca bahsedebilir miyiz?

Alper: Film bir yol hikayesi. Fırat’ın kızının fotoğraflarının bulunduğu hard disk çalınıyor. Bu arada gerçekten Fırat’ın eşi ve kızı oynuyor. Hep beraber arabanın peşine düşüyoruz ve yolda başımıza birtakım olaylar geliyor.

- Peki karakterleriniz?

Melih: Ben yine Melih’tim kendi karakterlerimizi oynadık.

Fırat: Oyunculukta kendini oynamak her zaman zordur ve bence biz zoru başardık. Ben Fırat’ı oynuyorum ama tamamen kendi cümlelerim değil, her ne kadar Ersan Ağabey bizim kurduğumuz cümlelerle senaryoyu yazsa da sinemasal metin bambaşka bir şey. Eğlendirmek için bazı şeyleri abartman ama bunu ayarında yapman gerek. Neyse ki içimize sinmeyen bir şey olmadı. İzleyiciler de sempatikliği yakalayacaktır.  

Alper: Ben de kendimi oynadım. Mesela beni zaten saf bulurlar ama filmde saflığı biraz daha abarttık.

- Set sizce nasıl geçti?

Melih: You Tube için fikir bulmak dahil her şeyi kendimiz yaptığımız için filmin rahat olduğu noktalar çoktu. Sette sistematik bir program var. Kostüm ve sanat ekibinden çok şey öğrendim. Karavanımız vardı. 1950 model motor kullandım.  

Fırat: Bir yol filmi olduğu için totalde bin 200 km yol gittik ve filmden sonra büst gibi gezdim. Boynumdan aşağısı bembeyaz yukarısı simsiyahtı.

- YouTube dışında işiniz var mı?

Melih: Ben içerik üretmek, yeni fikirler bulmak adına fulltime buradayım. Her gün Oha Diyorum’a ve Yapyap’a en az iki video giriliyor. Bu ciddi bir prodüksiyon ve her gün için yeni fikirler demek. Biz bir prodüksiyon şirketiyiz sadece bunu televizyona değil YouTube’a yapıyoruz.

Alper: Benim bir müzik grubum var. Elimizden geldiğince müzik yapıyoruz. Bu sene şarkılarımızı çıkartmayı düşünüyoruz. Bir yandan tiyatro eğitimi alıyorum, spor yapıyorum.  

 

Fırat: Elimden geldiğince aileme vakit ayırmaya çalışıyorum. Şu an hepimizin odak noktası; filmimiz. Bu film bizim çocuğumuz gibi. İnşallah insanlar eğlenir ve devamı gelir.

İçimize sinmeyen bir şey olmadı. Eğlendirmek için bazı şeyleri abartman ama bunu ayarında yapman gerek. 

Film bir yol hikayesi olduğu için bin 200 kilometre araç sürdük. Filmden sonra büst gibi gezdim. Boynumdan yukarısı simsiyahtı. Oha Diyorum’da herkes kendini oynadı. Filmdeki eşimi gerçek hayattaki karım, çocuğumu ise kızım canlandırdı. Yorucu ama eğlenceliydi. 

İş yaparken çok eğleniyoruz

- Bundan sonrası için planlarınız neler? 

Alper: Ben elimden geldiğince oyunculuk yapmaya çalışıyorum. 

Fırat: Dizi ve film tekliflerine açıksın yani Alper. 

Alper: Evet açığım. Onun dışında Mediakraft çatısı altında olmayı çok seviyorum. Burada iş yapıyor gibi değilim çok eğleniyorum.

Melih: Ohh ne güzel ben baya iş yapıyor gibiyim. Hepimizde çok tatlı bir yorgunluk var. Filmin promosyonu için başka YouTuber arkadaşlarımıza, farklı şehirlere de gittik bizi kanallarına konuk aldılar. Bizi konuk alan arkadaşlarımıza da çok teşekkür ederiz.

- Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı? 

Melih: Sadık bir izleyici kitlemiz var. Onların beğeneceğini düşünüyoruz. Bu kitlenin dışına çıkıp onların da beğenisini kazanırsak ne mutlu bize.