Erciyes’i küçük görme F.Bahçe

Önümüzdeki Fenerbahçe-K.Erciyes maçını konuşamaz olduk. Geçen haftaki Trabzon maçına takıldık. Takılamaz olsaydık. Trabzon Başkanı sevgili İbrahim Hacıosmanoğlu maçtan önceki beyanatlarında "Trabzon halkı Fener’i çok iyi ağırlayacak" dedi.

Sonra da Fenerbahçe, Rize'deki oteli tercih edince, olur olmaz vapur halatı gibi gerilmek için bir beyanat daha verdi.

Neymiş efendim, Fenerbahçe takımı Trabzon'da değil niye Rize'de ikamet etmeye gitmiş.

Benim bildiğim oldum olası Fenerbahçe, Trabzon maçları için hep Rize’de kampa girer. Böyle bir takıntı Trabzon taraftarını ve seyircisinı de ister istemez germiş oldu. Maça gelecek olursak, başta kaleci Volkan akıllara durgunluk verecek yabancı maddeler atılarak taciz edildi. Sonra da Fenerbahçe, Emenike ile kazanmış olduğu şık golle öne geçince kaleci Volkan da sevinen oldu. Ben sevinmenin futbol adına bir taciz olduğunu ilk defa Trabzon yöneticileri tarafından söylendiğini gördüm. Yahu bir takımın futbolcusu bir golle öne geçiyorsa, seviniyorsa bunun neresi taciz!

Yabancı maddeleri tribünden atarak maç kazanılmadığını öğrenemedi hala Türk halkı. Yetmedi Caner korner atmaya gidiyor, yabancı maddeleri üzerine atarak korner atışını kullanmasını engellemeye çalışıyorlardı. Yabancı maddeleri hafife almayalım. Çakmaklar, tuğlalar, telefonlar,. kayalar bir futbolcunun üzerine atılırsa sonucunda da hakem maçı ertelemeye gider. Nitekim de öyle oldu.

Trabzonspor hükmen mağlup olursa ki, öyle olacak. Hangi mantık, hangi düşünce böylesine sıkıntılı kin ve nefret tohumları serpilircesine maçın bitmesini beklerdi ki.. Şimdi diyeceksiniz ki, yahu şu Ziya da serde Fenerbahçeliliği var ya, taraflı konuşup taraflı yazı yazıyor. Asla öyle değil. Zaten iddia etmeyi de kendi adıma gereksiz buluyorum. Çünkü maç bitmeden yarıda kalmış, Bu sonuç Trabzonspor taraftarları yüzündendir.

Gelelim Erciyesspor maçına. Fenerbahçe'nin Trabzonspor maçından kazanmış olduğu veya kazandığı 3 puan asla Saracoğlu'nda Kanarya'yı rehavete sokmamalı. Çünkü Erciyes ligimizde can çekişen bir durumda. Son haftalarda üst üste kazandığı maçlarla moral bulmuş.

Eğer Fenerbahçe "Nasılsa kazanırım" diye sahaya çıkarsa, hiç ummadığı bir neticeyle karşı karşıya kalırsa da kimse şaşırmasın.