“Erdoğan adamlarımızı temizliyor”

ABD Temsilciler Meclisi'nin 170 üyesi ABD Dışişleri Bakanına bir mektup yazmış. ABD Temsilciler Meclisi üyeleri Bakan Antony Blinken'e gönderdikleri mektupta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı şikâyet etmişler!

Mektupta Türkiye'de insan hakları ihlalinin arttığı ve demokratik gerilemenin olduğu yazıyor!

Benzer bir mektubu da ABD Senatosu'nun 50 üyesi yeni başkanları Joe Biden'a göndermişlerdi. Mektupta imzası bulunan senatörler Biden'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a baskı yapmasını istiyorlar!

Hepimizin mâlûmu, ABD'nin kanlı jargonunda 'demokrasi', 'insan hakları'nın ne mânâya geldiğine; sadece son 30 yılda 'demokrasi' ve 'insan hakları' diyerek katlettiği kundaktaki bebek de, okul sırasındaki çocuk da, gelinlik giymeye hazırlanırken kefen giydirdiği genç kız da, işgale direnirken şehid düşen delikanlı da, harîm-i ismetlerine değen küffara karşı gözyaşlarıyla beddua etmekten başka ellerinden bir şey gelmeyen kocamışlar da şahid ABD'nin kanlı jargonunda 'demokrasi', 'insan hakları'nın ne mânâya geldiğine!..

Rahatsızlıklarının tek bir sebebi var: Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin ABD'nin güdümünden çıkması.

ABD Temsilciler Meclisi'nin ABD Dışişleri Bakanına gönderdiği mektuptaki iddialardan biri de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devlette kadrolaşması ve devlet kadrolarındaki muhalifleri tasfiye etmesi.

Mektuptaki bu ifadeyi görünce düşünmeden edemedim: Bu iddiayı, CHP'nin başına müstehcen kasetten ataması yapılan Kemal Kılıçdaroğlu yapsa mâkul karşılayacağım, nihayetinden ana muhalefetin sözde lideri ama ABD Temsilciler Meclisi'ndeki kovboyların başka dertleri yok mu ki Türkiye Cumhuriyeti devletinin kadrolarını dert ediniyorlar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD'nin devşirdiği ve yetiştirdiği unsurları devlet kadrolarından temizlemesi ABD Temsilciler Meclisi'ndeki kovboylar için affedilmez bir suç; Biden yönetimine "acil müdahale edin, Erdoğan Türkiye'deki tüm adamlarımızı tasfiye edecek" çağrısı yapıyorlar!

Para yağdırdıkları Türkiye'deki medya unsurları da toplumda tesirli olamıyor. Youtube'da "Erdoğan 1 aya kalmaz gider", "Ben diyeyim 3 gün sen de 5 gün, Erdoğan muhakkak gidecek", "Az sonra Erdoğan iktidardan inecek", "6 ay içinde erken seçim olacak ve Erdoğan gidecek" başlıklı videolar yüklemekle bu işlerin olmadığını ABD'dekiler de biliyor ama ellerindeki malzeme bu!

ABD'nin derdi büyük, onca yıl emek verdikleri Türkiye'deki kadroları Cumhurbaşkanı Erdoğan tasfiye ediyor; Allah dertlerini arttırsın!..