Erdoðan mý egemen güçlere teslim olmuþ?

CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu dünkü konuþmasýnda iktidarý egemen güçlere teslim olmakla eleþtirdi. 

Kýlýçdaroðlu’nun sürekli ithamlarda bulunan, sorular soran, aðýr hakaretler yaðdýran konuþmalarýnda ciddiye alýnacak bir fikir bulmak gerçekten çok zordur. Boþ konuþmanýn lügatteki karþýlýðýný ararsanýz sürekli boþa düþen bu tür konuþmalarda örnekler bulabilirsiniz. 

Ama bu kadar da boþ bir laf olur mu?

Tayyip Erdoðan gibi küresel güçlere kafa tutan, egemen güçlerin düzenini sorgulayan, küresel oyun ve tezgâhlarý bozup atan bir lidere böyle bir yakýþtýrma yapmak boþ konuþmanýn da ötesinde bir haldir.

Bugün uluslararasý toplumda bir anket yapýlsa ve küresel güçleri en fazla eleþtiren lider sorgulansa Erdoðan baþ sýralarda çýkar. 

‘Dünya beþten büyüktür’ diyen bir lideri egemen güçlere teslim olmakla suçlamak nasýl bir mantýktýr? 

‘One minute’ çýkýþýyla ezberleri bozan bir lideri bu þekilde yaftalamak ne kadar büyük bir tutarsýzlýktýr? 

Egemen güçlerin tezgâhladýðý Mýsýr darbesine en büyük tepkiyi veren bir lideri teslimiyetle suçlamak nasýl bir sýðlýktýr? 

Süper güçlerin Kudüs kararýna var gücüyle karþý çýkýp BM’de aslanlar gibi mücadele eden bir lideri eyvallah etmekle eleþtirmek ne kadar komik bir iddiadýr? 

PYD marifetiyle oluþturulmak istenen terör koridoruna kararlý hamlelerle karþý çýkan bir lideri böyle eleþtirmek nasýl bir anlam ifade edebilir? 

Küresel güçlerin teþvik ettiði hain darbe giriþimine bütün varlýðýyla karþý koyan bir lideri batýlý güçlere teslim olmakla itham etmek ne boþ bir iþtir? 

Dünya mazlumlarýna sahip çýkýp küresel güçlere meydan okuyan bir lidere böyle bir suçlamada bulunmak için gerçeklik evreninden kayýp gitmek, hayal âleminde yaþamak gerekir.

Boþ konuþmak siyasetçinin aðýrlýðýný ortadan kaldýrýr. 

Napolyon’un dediði gibi ‘az bilgisi olup çok konuþan, parasý olmayýp çok harcayana benzer’. Bunun sonu da yalan beyanlarý tazmin için fon kurmaya kadar gider.

R. Özdenören boþ konuþmayý nesnel karþýlýðý olmayan söz olarak ifade eder. Hatta der ki, “Akýl hastalarý da konuþur. Konuþmalarýnýn kendince bir mantýðý da vardýr. Ama o mantýðýn nesnel dünyada bir karþýlýðý yoktur.” 

Siyasetçi belâgata elbette önem verecek. Ateþli cümleler, hamaset, retorik siyasi hitabette olmadan olmuyor. Ama belâgat hem güzel hem anlamlý söz söylemektir. Açýk ve seçik konuþacaksýnýz, konuþtuklarýnýz da gerçek dünyada karþýlýk bulacak þekilde hak ve hakikati yansýtacak. Bu yüzden belâgatten bahsedenler olgunlaþmak, akil balið olmakla birlikte ilim sahibi olmaya vurgu yaparlar. 

Boþ konuþanlar sürekli baltayý taþa vururlar. Yalan ve hakaret boþ konuþmaya eþlik ederse o zaman da tazminat cezalarýyla karþýlaþýrlar. 

Erdoðan deyince akla gelen ilk özelliklerden biri küresel güçlere meydan okumak ve mazlumlara sahip çýkmak iken kalkýp da egemen güçlere teslimiyet lakýrtýsý yapmak için ancak Kýlýçdaroðlu olmak gerekir. 

Eðer bugün CHP zihniyetinin etkili olduðu eski Türkiye’de yaþasaydýk, Suriye’de terör koridoru çoktan kurulurdu. ‘Suriye’de ne iþimiz var’ diyen Kýlýçdaroðlu zihniyeti Türkiye’yi içe kapar, ABD ve küresel güçler de PYD üzerinden istedikleri senaryoyu hayata geçirirdi.

Bu oyunu bozan lider Erdoðan’dýr. Erdoðan’ýn kararlý ve dirayetli duruþu ABD’nin çekilme kararý almasýnýn da en temel sebebidir. 

Türkiye Zeytin Dalý harekatýný veya Fýrat Kalkaný operasyonunu egemen güçlere teslim olarak mý yapmýþtýr? El insaf…