Erdoğan’a niçin mi oy vermeli?

Son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim: Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a oy vermek için binlerce sebep sayılabilir ama tek bir sebep var ki hayati önemdedir:FETÖ tehlikesini ancak Erdoğan bertaraf edebilir! 15 Temmuz kalkışmasının nasıl önlendiği ve tehlikenin tamamen bitmediği unutulmamalı. 

Evet, seçimler muhasebe günleridir. Sadece iktidarın değil tüm siyasetçilerin performansı sandıkta derecelendirilir. Seçmen hem geçmişte yapılanlara, hem gelecekte vaat edilenlere bakarak oy verir. Geçmişte hiçbir başarı hikayesi olmayan birinin sırf vaatlerle seçmenin gönlünü kazanması mümkün değildir.

Söylemde geçmiş ve gelecek bütünlüğünü sağlayabilecek tek parti ise AK Parti’dir. Hem 15 yılı sessiz devrimlerle, dev projelerle ve büyük hizmet başarılarıyla doludur, hem de geleceğe yönelik vaatleri vatandaşımızın gözünü doldurmaktadır. 

Peki, Tayyip Erdoğan’a niçin oy verilmeli?

Geçmişte yaptıkları Erdoğan’ı tartışmasız bir şekilde Türk siyasi tarihine geçirdi. 

Hızlı trenler, şehir hastaneleri, duble yollar, ucuz konutlar, yüzbinlerce derslikler... 

Ekonomideki, ihracattaki, sanayideki, istihdamdaki rekorlar... 

Savunma sanayii hamleleri, iha’lar, tanklar, gemiler, uydular... 

Sosyal restorasyon projeleri, demokratik reformlar, sessiz devrimler... 

Engellilere, yaşlılara, hastalara, kimsesizlere yönelik hizmetler... 

Vatandaşımız geçmişte yapılan sayısız hizmete, projeye, yatırıma bakıp da Erdoğan’ı destekleyebileceği gibi bunların oluşturduğu güvenle yeni dönem vaatlerine bakarak da desteğini ortaya koyabilir.

Başörtüsü, imam hatipler, katsayı, 28 Şubat döneminin sivil toplum bazlı mağduriyetlerinin giderilmesi gibi sebepler bu destekte elbette çok önemli bir yer tutar. 

Ama bence hiçbir sebep olmasa, hiçbir hizmet, yatırım, proje, vizyon, reform olmasa, tek bir sebep bile Erdoğan’ı desteklemek için yeterlidir. O da Türkiye’yi esir almaya çalışan FETÖ ile mücadeledir.

Kimse kendini kandırmasın: FETÖ ile baş edebilecek, bu büyük tehlikeyi tamamen devre dışı bırakabilecek tek lider Erdoğan’dır.

Darbeci anlayışı tarihe gömecek, vesayet sistemini ortadan kaldıracak, milletin iradesine tasallut eden tüm güç odaklarını tasfiye edebilecek tek lider Erdoğan’dır.

Erdoğan’dan başka bunu kim başarabilir?

FETÖ’cülerin oyunu alabilmek için ikircikli konuşan muhalefet partileri mi?

Darbe gecesi bekle-gör politikası izleyen siyasi liderler mi?

Türkiye’de askeri bir kalkışmayı püskürtebilen tek lider Erdoğan’dır. Bu millet ne İnce dedi diye, ne Akşener dedi diye ölümüne tankların önüne atlar.

FETÖ’nün devletteki operasyonel gücü kırılmıştır, on binlerce adamı deşifre ve tasfiye olmuştur. Ama tehlike tamamen bitmemiştir. Her geçen gün yeni operasyonlar yeni kripto FETÖ’cüleri ortaya çıkarıyor. 

FETÖ bir kukla ve kuklacı ipi oynatmaya devam ediyor, hem de farklı oyunlarla ve yeni kuklalarla senaryosunu uygulamaya çalışıyor. 

AK Parti’yle veya Erdoğan’la ilgili eleştirel yaklaşanların önce şu soruya cevap vermeleri gerekiyor: FETÖ’yü tamamen devre dışı bırakacak ve darbeleri püskürtebilecek başka bir lider var mı? 

Eğer FETÖ’nün de uşaklık ettiği güçler bir şekilde etkili olurlarsa o ortamda hayatlarını sürdürebilirler mi?

15 Temmuz hadisesi kesinlikle hafızalarımızdan çıkmamalı. Tüm riskler bitmiş, tehlikeler ortadan kalkmış, tehditler bertaraf edilmiş gibi bir hissiyat oluşmamalı. FETÖ ve arkasındaki güçlere karşı darbelere direnebilecek tek kişi olan Erdoğan’ın oynadığı hayati rol gözardı edilmemeli. 

Sırf bu sebeple Kürt kardeşlerimiz de Erdoğan’ı desteklemelidir. Kürt meselesinde yapılan her şeyi Erdoğan yapmış, her reformu Erdoğan gerçekleştirmiş, her hizmeti Erdoğan getirmiştir. 

15 Temmuz gecesi darbecilere karşı sokağa dökülen Kürtler FETÖ’ye teslim olmamıştır. Bu mücadele azmini FETÖ işbirlikçisi HDP değil, ancak Erdoğan ayakta tutabilir.