Erdoğan'ın FETÖ mesajları

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM tatile girmeden önce bakan ve milletvekilleriyle bir araya geldi. AK Parti Genel Merkezi'nde yapılacak toplantının haberi önceki gün duyurulduğunda, bazı konularda milletvekillerinin 'kulağının çekileceği' konuşulmaya başlandı. Gerçekten de 50 dakika süren kapalı toplantıda Erdoğan, teşkilatı ve milletvekillerini uyardı. Ama daha çok milletvekillerini 'teşkilatlarda benim adamlarım olacak' müdahaleleri yapmamalarını istedi.

'İstedi' diyorum ama 'buna kalkışır ve diğer milletvekilleri ile kavgaya tutuşursanız bir daha listeye girmeyi unutun' mesajıydı bu: "Değişse de değişmese de teşkilata saygı duyun."

Erdoğan'ın şu mesajı teşkilata da vekillere ortak: "Yorulan, dava idrakini kaybeden kenara çekilsin. Profesyonel deformasyon diye bir hastalık var. Uzun süre görevde kalanlar bu hastalığa yakalanabiliyor."

Erdoğan bir başka konuya da değindi: FETÖ...

Erdoğan, hem milletvekillerinin hem teşkilatların Feto davaları konusunda hassas olmalarını daha bilgili olmalarını ve yakından takip etmelerini istedi. 

Bir başka uyarısı da, FETÖ yargılamalarında daha önce söylediği 'at izi it izine karıştı' ifadesinin bir devamı olarak, soruşturmaları ve davaları sulandırma faaliyetlerine karşı daha hassas olunmasıydı. 

Özellikle bu son uyarı, milletvekili ve teşkilatların FETÖ ile mücadele konusunda bilgi ve ilgi eksikliği hissettiği, bu davaların sulandırılmasına karşı halkı bilgilendirme eksikliği gördüğüne işaret ediyor.

Erdoğan'ın milletvekillerine bir başka  uyarısı da, 'tatillerini mümkün olduğu kadar kısa kesip vatandaşlarla daha fazla vakit geçirmeleri' oldu.

Bu da Ekim'de başlayacak yeni yasama döneminin hızlı geçeceğine işaret. Belki milleti ekonomik, sosyal ve siyasi olarak daha da rahatlatacak, seçim atmosferinin 2019'dan önce oluşmasını sağlayacak bir süreç olacak bu.