Diplomasi, terör ya da mülteci krizi gibi son günlerin önemli gündem maddeleri arasýnda en önemli araçlardan biri haline geliyor.
Fransa’da resmi rakamlara göre 129 kiþinin ölümüne neden olan DAEÞ terörü, Avrupa’da mültecilere, yabancýlara ama en çok Müslümanlara yönelik önyargýlarý da týrmanýþa geçirdi.
Ýyileþtirilmeyi bekleyen açýk bir yara var Avrupa’nýn yeni sosyolojisinde.
G20 zirvesinde masanýn etrafýndaki Müslüman ülkelere sorumluluklarýný hatýrlatan Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan önceki gün Ýslam ülkeleri Saðlýk Bakanlarý toplantýsýnda da önemli mesajlar verdi.
Müslüman ülkelere son dönemde oluþan konjonktürde önemli görevler düþtüðünü hatýrlatan Erdoðan, Ýslami kavramlarla terörün yan yana anýlmasýnýn önlenmesi için de dikkat çekici vurgular yaptý.
Cumhurbaþkaný’nýn “Dünyadaki 1.7 milyar Müslümanýn izzetini bir avuç teröristin insafýna terk edemeyiz” cümlesi önceki gün yaptýðý konuþmanýn ana mesajýydý.
Mülteci krizinin de Ýslam ülkeleri coðrafyasýný yakýndan ilgilendirdiðini kaydeden Cumhurbaþkaný, Müslüman ülkelerin yeteri kadar katkýda bulunmadýklarýnýn da altýný çizdi.
Erdoðan’ýn Ýslam ülkeleri nezdindeki çaðrýlarý dünkü konuþmasýyla da son bulmayacak.
Satýr aralarý iyi okunmalý.
Avrupa’da derinleþen yabancý düþmanlýðý ve Ýslamofobi vebasýyla baþa çýkmada Türkiye kritik bir rol oynayabilir, bu süreci yakýndan izlemek gerekiyor.
G20 zirvesine evsahipliði yapan Türkiye...
17 devlet baþkanýyla ikili görüþmeler gerçekleþtiren Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan...
Ýslam ülkelerine verecek mesajý olan. o ülkeleri harekete geçirme kapasitesi olan bir Cumhurbaþkaný...
Çözülmeyi bekleyen uluslararasý krizler...
Tablo ne kadar net...