Erdoğan'ın kazanması için ters manyel yapanlar…

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırı, Türkiye'de ve İslâm dünyasında büyük tepki gördü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararlı ve sert çıkışıyla, İsveç'in NATO üyeliğine destek beklentisi bitirildi.

Seçimlere doğru Erdoğan'ın bu olayla büyük avantaj sağladığını düşünen muhalefet, "zehir hafiye"liğe soyundu:

"Putin ile Erdoğan paslaşıyor... İsveç'in işine yaramayan bu eylem en çok İsveç'in NATO üyeliğini istemeyen Rusya'ya yaradı. Hatta benzer eylem 2 gün sonra Hollanda 'da da sergilendiğine göre Hıristiyan dünyası da işin içinde. Bu da demektir ki, Rusya ve Hıristiyan merkezler, Türkiye'deki seçime Erdoğan hesabına müdahale ediyorlar... "Putin ve Hıristiyan dünyası, AKP'ye destek vermek için ters manyel atıyor..."

(Ters manyel: Yanıltmaya yönelik sinyal, işaret, davranış.)

İzahta zorlandıkları bir husus var ama... Kur'an'a saldırı provokasyonunu asıl yapan İsveç hükümeti. Provokatöre polis koruması sağlayan, eylemi ifade hürriyete olarak savunan İsveç Dışişleri Bakanı ve Başbakanı. Yani İsveç hükümeti Rusya'nın kontrolüne girmiş...

Ters manyel gözüyle bakılacak olunursa, Erdoğan'ın kazanması için kimler çabalıyor:

1. Kılıçdaroğlu ve 6'lı masadakiler. Aylarca aday belirlemediler. Ortaya bir proje koymadılar. Havanda su dövdüler. Öyle ki, muhalefete destek veren gazeteciler ve yazarlar bile söylenmeye başladı.

2. Meral Akşener: Açıktan İmamoğlu'na destek verdi. CHP'de ikilik çıkardı. Saraçhane tiyatrosunda ^yeni başlıyoruz" diye açıktan ters manyel yaptı.

En önemlisi de Diyarbakır'da "silahları bırakma," sözü vererek Türk Silahlı Kuvvetlerini PKK ile aynı terazinin kefelerine koydu.

3. İmamoğlu: Erdoğan için belki de en çok çalışanlardan bir o. Partisinin yönetimi Kılıçdaroğlu diye ısrar ederken hiç geri adım atmadı.

4. ABD, İngiltere ve AB Büyükelçileri. Göstere göstere Kılıçdaroğlu, İmamoğlu, Akşener ile görüştüler. Cumhur İttifakı, "Bu 6'lı masa, küreselcilerin masası. Biz aslında ABD/AB ile seçime giriyoruz" derken Batılı başkentler bol bol malzeme verdiler.

5. Ali Babacan. Ters manyel yapanların başında o geliyor gibi. HDP'ye göz kırpıyor. Anayasa'dan Türk ifadesini çıkarmayı vaat ediyor. "Damadın İHA'larına, SİHA'larına dokunacağız" diyor. 6'lı masayı yere çalıyor.

Babacan'ın ikili oynama konusundaki mahareti, ters manyel şüphelerini kuvvetlendiriyor. Malûm, Erdoğan'ın adaylığı için imza atarken Abdullah Gül'ün, muhalefetin ortak adayı olması için görünmeden çalıştığını itiraf etmişti...

6. Davutoğlu: Erdoğan aleyhinde asla çalışmayacağına dair namus sözü verdiği halde ağzına geleni söyleyerek AK Parti'den uzaklaşacakları Erdoğan etrafında kenetliyor. Ayrıca her an masayı tekmeleyecek bir görüntü çiziyor. Daha en başta, "içinizde Başbakanlık yapmış tek kişi benim, masanın başında ben oturacağım" demiş.

7. Malûm gazeteler, televizyonlar, yazarlar: 6'lı masaya destek verenler, milletimizin inanç ve vatanseverlik damarına öylesine basıyorlar ki, "ey AK Parti'den MHP'den uzaklaşanlar, nereye gidiyorsunuz. Bakın bu CHP gelirse şeflik devrinden daha beterini yapacak" diye avaz avaz bağırıyorlar.

8. Kandildeki PKK elebaşıları. Her gün biri konuşup "biz 6'lı masa ile birlikte demokrasi istiyoruz. Biz biriz, beraberiz" videosu yayınlıyorlar.

9. Pensilvanya'daki FETÖ elebaşı. Sosyal medyadaki bütün beyinleri çipli mankurtlara, "Erdoğan gidiyor, geliyoruz, intikam alacağız" diye atıp tutturuyor.

Milletimizin, 252 şehidin ve binlerce gazinin hakkını hukukunu savunmak için Cumhur İttifakı'na daha çok sahip çıkmasını sağlıyorlar...